Lelystad Airport - Foto: Fotostudio Wierd
Lelystad Airport
Foto: Fotostudio Wierd

D66 Zwolle wil onafhankelijk onderzoek naar gevolgen uitbreiding Lelystad Airport

Zwolle – De voorgenomen uitbreiding van Lelystad Airport met meer vakantievluchten en groot luchtvrachtverkeer heeft mogelijk grote gevolgen voor onder meer woningbouw en leefbaarheid in de regio Zwolle.

Daarom dienen D66 Zwolle en PvdA Zwolle – in navolging van verschillende andere gemeenten in de regio – een motie in waarin het college wordt opgeroepen een onafhankelijk onderzoek te doen naar de effecten van de opening van Lelystad Airport.

“Met een regionaal gedragen onderzoek geven we een duidelijk signaal af en hebben we meer en krachtige argumenten richting de onderhandelaars van een nieuw kabinet, zodat de regio eens en voor altijd het dossier Lelystad Airport kan sluiten,” aldus D66 Zwolle. Zij vinden het niet nodig om Lelystad Airport te openen. Het zou beter zijn om te streven naar meer directe internationale treinverbindingen vanuit Zwolle naar steden zoals Berlijn, Parijs en Londen, zo meent D66.

D66 en PvdA zijn van mening dat we als regio samen sterker staan. Ze roepen burgemeester en wethouders in Zwolle op om zich net als onder meer Heerde en Voorst aan te sluiten bij een effectenonderzoek en daarbij ook de rest van de regio te betrekken.

D66-raadslid Mark Oldengarm: “Dit is een dossier dat letterlijk en figuurlijk boven ons hoofd hangt. Als D66 Zwolle hebben we direct na de verkiezingen al samen met negen andere raadsfracties en twee Statenfracties in de regio aan onze nieuwe Kamerfractie gevraagd om de opening van Lelystad Airport tijdens de onderhandelingen van tafel te krijgen. Met een breed gedragen onderzoek naar de gevolgen voor bijvoorbeeld woningbouw, landbouw en de leefbaarheid in de regio kunnen ze ons in Den Haag hopelijk niet negeren.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Laat maar mooi komen dat Lelystad airport.
    Ik denk als eerste dat de oplichters van D66 en de PvdA voor aan staan om in te stappen naar een mooie zonnige vakantie bestemming.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.