Wegwerkzaamheden rotonde Kranenburgweg

Zwolle – De gemeente Zwolle start op maandag 1 december aanstaande met de wegwerkzaamheden aan de rotonde Kranenburgweg/Erasmuslaan. De werkzaamheden duren tot en met zaterdag 6 december. De activiteiten veroorzaken verkeersoverlast. Bewoners in de omgeving ontvangen vandaag een brief van de gemeente over de werkzaamheden door hun brievenbus.

Vanaf maandag 1 december worden er werkzaamheden op de Bergkloosterweg (tussen de rotonde en het viaduct) uitgevoerd. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt het lengteprofiel van de weg aangepast en wordt de knik ter hoogte van het viaduct eruit gehaald. Op vrijdag 5 december en zaterdag 6 december voeren de werkers werkzaamheden op de rotonde uit. De deklaag van de rotonde wordt op vrijdag eraf gefreesd en op zaterdag komt er een nieuwe deklaag op.

Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 december is de afslag van de rotonde naar Bergkloosterweg afgesloten. Met borden wordt de omleiding aangegeven via de Kranenburgweg en Haersterveerweg.

Op vrijdag 5 december, tijdens de freeswerkzaamheden, is er op de Kranenburgweg doorgaand rijverkeer mogelijk, de afslag naar Berkum (Erasmuslaan) is tijdens werkzaamheden afgesloten.

Op zaterdag 6 december is tijdens de asfalteringswerkzaamheden de totale rotonde afgesloten. Het verkeer zal middels borden omgeleid worden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ja toe maar er kan nog wel een plek bij in Zwolle waar ze bezig zijn met de weg in Zwolle. Het aantal gele borden is inmiddels de 400 al wel gepasseerd denk ik en vooral op de ceintuurbaan moet je de leesbril wel op hebben ivm de gele borden met info.
  Moet je voor de gein eens van assendorp naar de Veerallee gaan (of een andere willekeurige route), je staat op de Hortensiastraat in de file en die stopt in de Veerallee. Nee gelukkig bij de groei van zwolle en de keuze als groeistad heeft de politiek héél goed rekening gehouden met de infrastructuur >:( >:(


  ⚠️ Meld

 2. Ze zullen het wel druk hebben bij de brimos met al die verkeersborden. verder waardeloos natuurlijk dat ze bij mij op de hoek de hele handel weer opbreken.


  ⚠️ Meld

 3. de hele ceintuurbaan is 1 bak ellende en onze goocheme bestuuurders laten ook herfte eventjes een gesloten worden. welke idioot vezint nu zoiets? dat doe je toch omstebeurten?


  ⚠️ Meld

 4. Die nieuwe situatie bij begraafplaats Kranenburg is helemaal krankjorum geworden. De voorsorteerstrook is weggehaald en daarvoor in de plaats is er nu een hele rare vluchtheuvel gekomen. Er kan nu precies 1 auto voorsorteren de rest staat nu op de rijbaan stil (ter plaatse mag je ook nog eens 70!!) Straks is dit een doorgaande route (zo niet sluiproute) voor Zwollenaren die naar Ikea rijden. Lekkere voorbereiding alvast voor straks!? Ik sta iedere keer weer versteld van de ongelooflijke gedachten kronkels van de Gemeente aangaande infrastructuur. Doorstroming? nee niet hier in Zwolle!!


  ⚠️ Meld


 5. Beste wrldvrbtrr, Niet met jou eens.
  Ik woon zelf vlak bij die afslag en zag vaak mensen uren wachten voordat ze (levend 😉 ) bij de Kranenburg kunnen komen. Met de huidige situatie gaat dat stukken beter.


  ⚠️ Meld

 6. Nergens om maar laatst ben ik zelf nog bijna aangereden op die kruising, door een zilvergrijze caddy. de bestuurder reed door en gooide “en passant” nog even een lege big mac doos naar buiten!!


  ⚠️ Meld

Reageer