Contouren worden verhalen!

Zwolle – Vrijdagmiddag werd de dikke trui, warme jas en de wollen sjaal weer uit de kast te voorschijn gehaald om de vorderingen van het IJssculpturenfestival vast te leggen. Moet je nu echt een natuurmens zijn om hele dagen in deze vrieskou door te brengen? Als fotograaf ontkom je na een tijdje niet aan koude handen en een verwrongen gezicht. Als je dan ziet dat bij de carvers, de ijskunstenaars, de transpiratiedruppels soms in overvloed, over de rode wangen, de wijde wereld kiezen, dan krijg je toch medelijden met jezelf.

Wat zijn dat voor bikkels, vraag ik mij dan weleens af. De hele dag wroeten in het ijzige natuurprodukt, zonder een spoor van koude rillingen. Ik ben al weer blij als ik in mijn auto zit met de verwarming op zijn hoogste stand. Even bijkomen, denk ik dan. Het zegt waarschijnlijk meer over mij, dan over de ijskunstenaar, helaas. Zij zijn het die in een korte tijd een ijskoude wereld van bijbelse verhalen laten verschijnen, waar straks de “oh’s” van het bezoekende publiek, niet meer te tellen zijn. Beginnend met het lompe blok ijs van 1500 kilo, daarna de eerste contouren, die Weblog Zwolle de laatste keer in beeld heeft gebracht, is in een paar dagen tijd het begin van schitterende verhalen zichtbaar. 


Adam en Eva in een paradijselijk sneeuwlandschap, een ijskoud Laatste Avondmaal en hoe overleeft de Ark van Noach de zondvloed, om er een paar te noemen. Zo zijn er veel meer, die de bezoeker vanaf 6 december zelf kan aanschouwen.

Weblog Zwolle zal in de aankomende tijd naast de beelden van de opbouw van het festival, ook een aantal keren de Hotspot Special plaatsen. Hierbij kunt u als bezoeker een familieticket winnen, die voor twee volwassenen en twee kinderen, toegang biedt tot dit schitterende ijsfeest. De eerste uitgave heeft afgelopen donderdag al een prijswinnaar opgeleverd.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Vanuit Dalfsen kom ik graag naar Zwolle voor het ijsfestival. Nog beter is als ik een van de Hotspot prijs kan winnen, dan heb ik de benzine kosten er weer dik uit. Vanaf nu hou ik de zwolse weblog nauwlettend in de gaten. Hoe dan ook, ik ga zeker kijken. Mooie foto’s ook.


    ⚠️ Meld

  2. Heel erg mooi! zou er graag heen willen 🙂
    Weet iemand al wat de prijs is voor een kaartje?
    hoorde al geruchten van tussen de 15 en 18 euro.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.