Zwolse kleindierenshow

Zwolle – Vrijdag en zaterdag vond in de ZBC-hal de zesde Zwolse kleindierenshow plaats. Liefhebbers en fokkers van allerlei soorten kleindieren, zoals cavia’s, konijnen, kippen en vogels, lieten hun dieren zien aan het publiek.

De organisatie lag net als voorgaande jaren in handen van de Zwolse Kleindieren Club, in samenwerking met de Zwolse Vogelliefhebbersclub, Landstede en de Groene Welle. Studenten van aanverwante opleidingen deden voor en tijdens het evenement praktijkervaring op en ondersteunden daarmee de organisatie. De Zwolse show is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Een van de verenigingen die zich presenteerde, was de Zwolse postduivenhoudersvereniging. Zij waren vorig jaar voor het eerst van de partij om hun tak van de duivensport te promoten. Verder waren de Zwolse Kleindieren Club, de Nederlandse Bond van Vogellief- hebbers, Touwslagerij, Boerengoed, de gezamenlijke Zwolse postduiven-verenigingen en een dierenspeciaalzaak aanwezig met een stand. Ook voor kinderen was er van alles te beleven. Zij konden met hun konijn of cavia op de foto, zich als dier laten schminken, of meedoen aan een speurtocht tussen de kooien. Ook voor leerlingen van de Groene Welle was een rol weggelegd. Zij droegen zorg voor de aankleding van de hal, met mooie zelfgemaakte bloemstukken.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ben er vrijdag met mijn 2 zonen geweest, echt schitterend vonden ze het, complimenten voor de organisatie. volgende keer komen joop&zonen zeker weer !


    ⚠️ Meld

  2. organisatie!
    Als onderdeel van de organisatie zijn wij altijd op zoek naar verbeterpunten. dus als iemand iets weet mag hij mij wel een mailtje sturen. ik vind het altijd mooi als onze show ook op andere fronten scoort als alleen op mooie dieren in de kooien.

    Opvallend vind ik ook de laatste foto: hier staat 2 kippenfokkers en zijn misschien wel de 2 meest verwarrende personen tussen de kooien. links dhr M.D. van Pijkeren een fokker van kippen, ganzen en kalkoenen die ook de bij de hoofdereprijzenwinnaars was. Rechts dhr M. van Pijkeren eveneens fokker van kippen maar ook keurmeester velen vragen zich af of nu links of rechts de keurmeester is. zo stond in de catalogus van de waterpoortshow vermeld dat dhr M.D. van Pijkeren er gekeurt had!!    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.