Zwolle locatie bijeenkomst CDA over kredietcrisis

Zwolle – De internationale financiële crisis roept voor het CDA de vraag op waar haar verantwoordelijkheid ligt. Hoe moet de politiek op deze crisis reageren (lokaal/landelijk)? Hoe dient de overheid haar verantwoordelijkheid gestalte te geven? Welke verantwoordelijkheid heeft de burger, maar ook: welke verantwoordelijkheid ligt er bij het bedrijfsleven zelf? Het voordeel van een crisis is dat de overheid, het CDA, de samenleving hier uit kunnen leren.

Het CDA organiseert 4 regionale bijeenkomsten gekoppeld aan de 4 uitgangspunten van het CDA: gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en solidariteit. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om de CDAleden en sympathisanten, belangstellenden en media te informeren, gelegenheid tot vragen te geven, maar ook om te laten horen welke visie het CDA op de crisis heeft. Ook als u dus geen lid bent van het CDA bent u van harte welkom op deze bijeenkomsten!

Woensdag 3 december zal in Zwolle het thema ‘solidariteit’ aan de orde zijn.

Sprekers zijn:

– Jan Kees de Jager (staatssecretaris van Financiën), – de heer Prof. Dr. Th.E.

(Theo) Nijman, wetenschappelijk directeur Netspar; en

– de heer Dr. G.J. (Govert Buijs), universitair docent sociale en politieke filosofie

– VU Amsterdam

Locatie: Buitensociëteit, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle.

Tijdstip: 19.30-22.30 (koffie klaar om 19.00)

Aanmelden? Surf naar www.cda.nl/aanmelden.aspx

 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Laat ik jullie dit alvast geven heren Christen Democraten:
  1.Belasting verlaging dus meer besteedbaar inkomen.
  2.BTW stop voor een periode van 3 jaar want de Euro’s moeten blijven rollen.
  3. Afschaffing BPM, waarom deze regeling ooit in NL. is ingevoerd weet niemand eigenlijk meer maar feit is dat hierdoor de auto’s in dit land veel te duur zijn en in combinatie met de recessie dreigen nu duizenden banen in de Europese autoindustrie te verdwijnen.
  4.Kwartje van Kok per direct afschaffen.

  Als de burger meer van zijn eigen poen mag houden is hij optimistischer en geeft hij weer meer uit daar hoef je echt geen top-econoom voor te zijn.


  ⚠️ Meld

 2. “gerechtigheid (TE makkelijk), gespreide verantwoordelijkheid (natuurlijk, want dat wil je als bestuurder niet zelf), rentmeesterschap (in welke eeuw leven die mensen?) en solidariteit (om SAMEN de schouders eronder te zetten, terwijl je zelf, als regerende partij, niet eens de ‘cohones’ hebt om de banken aan te pakken)”
  Tjees, wederom een onzinnige, kapitaalvernietigende actie van een incapabele partij, die absoluut NIETS bijdraagt aan de credietcrisis waarin wij (ook niet in de laatste plaats door hun onvermogen om te regeren en te reageren) verkeren, moedeloos wordt je er van…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.