Sinterklaas bezoekt Assendorp

Zwolle – Nadat Sinterklaas vorige week al verschillende wijken in Zwolle had bezocht was het zaterdag de beurt aan Assendorp. Een wijk waar de Sint graag komt. Om 14.00 uur kwam de boot van Sinterklaas en zijn Pieten aan op het Groot Wezenland bij ziekenhuis De Weezenlanden.

Daar stond Sinterklaas zijn trouwe viervoeter Amerigo al te wachten, en er volgde dit jaar een extra lange rijtoer door de Zwolse wijk. De Wegwijspiet had dit jaar een extra lange route uitgestippeld om alle kindertjes van Assendorp en met name die uit de Pierik uitgebreid te kunnen begroeten. De Sint maakte op de Pierik een rondje om de speeltuin waarna hij met zijn gevolg in een feestelijke optocht via de Assendorperstraat, de Molenweg en de Groenestraat op het Assendorperplein arriveerde. Daar werd Sinterklaas door een keur aan hoogwaardigheidsbekleders en honderden kinderen officieel welkom geheten.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Altijd leuk!
    Wel een beetje irritant; Pieten en ander verkleed volk dat reclame uitdeelt. Dat kan toch niet de bedoeling van dit feest zijn. Moet geen trend worden!!


    ⚠️ Meld

  2. Uiteindelijk zijn dat natuurlijk wel sponsoren die de verschillende optochten mogelijk maken. Maar inderdaad. Bij de optocht in het centrum had mijn zoontje 4 verschillende papieren vlaggetjes met reclame!


    ⚠️ Meld

Reageer