Afkoelen!

Ik wind me op. Ik voel me heet van binnen, heet van woede. Mijn Zwolle neemt beslissingen waar ik me verschrikkelijk kwaad om maak. Even terug in de tijd, nog niet eens zover, het Huis aan de Achtergracht. Heel Zwolle beklaagde zich over de beslissing van bestuurlijk Zwolle om op een prominente plaats in onze binnenstad een moderne blokkendoos neer te planten. Voor degenen die het nog niet weten, het gaat nog door ook!

Dan het Bankgebouw van Straaten aan de Melkmarkt. Of neem het ontwerp van het nieuwe Rode Torenplein. Het nieuwe Stadioncomplex is ook zo’n blunder van jewelste. Dacht ik nog, ‘mooi, een echt eredivisiestadion in Zwolle’, maar achteraf had ik, net zoals die student op het Tianmenplein in Beijing een punt maakte, onder een dampende heipaal moeten gaan staan demonstreren. Een halfvol stadion met rondom kale grijze muren waarin een zeer middelmatig voetbalteam speelt. Kostte ‘ons’ bakken met euri’s. Zeer teleurstellend! Onlangs hoorde ik dat TV Zwolle de hand ophield, omdat er verkeerde beslissingen genomen waren. Ze hadden een te ruim jasje aangemeten. Of ze daarvoor even subsidie konden vangen. Wat?? Voor een zender waarop de Zwollenaar allang is afgeknapt?! Ik moet afkoelen, en snel ook. Ik wil die Hotspotactie op Weblog Zwolle winnen. Beste nieuwe evenement van het jaar: het IJssculpturen Festival. Gehoord in Zwolle: Uit het koelcomplex op Park de Wezenlanden is Engel Michael gestolen.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Afkoelen!
  Helemaal mee eens! Zwolle lijkt zijn eigen geschiedenis uit te willen wissen. Prachtige oude gebouwen moeten het veld ruimen of worden in hun schoonheid aangetast door er lelijke gebouwen bij te bouwen. En dat stadion had er voor mij ook niet hoeven komen. Dat geld had veel beter besteedt kunnen worden.


  ⚠️ Meld

 2. ‘Of ze daarvoor even subsidie konden vangen. Wat?? Voor een zender waarop de Zwollenaar allang is afgeknapt?!’

  Gouwe ouwe ghehe ??
  Ik noem het de laatste grote blunder van de gemeente Zwolle!!


  ⚠️ Meld

 3. Nou, je snapt wel wat ik bedoel ghehe.. Het gaat om dat trieste zooitje van onze lokale nep zender waar onze gemeente nog geld aan geeft. ( en waar wij zelf verplicht ook aan mee betalen helaas..). Heb je dat spul er wel eens zien bij lopen…en actueel…. >:( nee, dan kunnen zij van jullie nog veel leren! ( dat is een verdiende compliment aan Weblog Zwolle )


  ⚠️ Meld

 4. Tja, de genoemde lijst is slechts een greep uit de lange lijst ongelooflijke blunders die de Zwolse Gemeente keer op keer maakt. Het amateurisme viert hoogtij en geld verdwijnt als sneeuw voor de zon aan korte termijn visies, niet werkende “oplossingen” en andere “bijzondere” projecten.

  Nog enkele typerende projecten:
  -tijdelijke oplossing Dobbe, wordt nu wel rotonde zoals alle andere betrokken partijen al direct riepen.
  -afslag begraafplaats Kranenburg, middenberm geplaatst ipv eerdere voorsorteerstrook waardoor verkeer nu stilstaat op (70 km!) rijbaan.
  – Verkeerde voorrangs situatie einde Blaloweg (Ring)
  Verkeer vanaf nieuw aan te leggen Westenholterallee heeft voorrang op Ring(??!!)
  – Hoogbouw locatie creëren (Voorsterpoort) zonder zich van te voren voldoende in te dekken tegen eisende partijen tbv waarde vermindering woningen (Spoolde).
  -Infrastructuur in en rond Stadshagen, niets geleerd van puinhoop op en rond Ring Zuid. (te weinig uitvalswegen vanuit grote woonwijk, verkeerslichten ipv fly-overs)
  -20 jaar praten met grote werkgevers tbv vestiging binnen de Gemeente Zwolle om vervolgens toch te besluiten ze te laten vestigen
  -Groot festival terrein ( 100.000 capaciteit)in stadspark zonder parkeervoorziening.
  -Parkeerdek bouwen (Maagjesbolwerk) zonder goede verkeers in- en uitstroom voorzieningen waardoor verkeer hopeloos vast staat op drukke winkeltijden.
  -Vergunning afgeven voor zeer grote kantoren maar de parkeerfaciliteiten inperken zodat er chaos ontstaat rond deze kantoren ( oa Achmea en ABN-AMRO parkeren op braakliggende terreinen
  -Grote verkeersaders (oa Ceintuurbaan) ombouwen met 9 tot 5 mentaliteit waardoor dit soort projekten veel te lang duren, keuze voor ’s avonds en ’s nachts doorwerken wordt niet eens overwogen

  En zo kun je nog wel even doorgaan.
  Regeren is vooruitzien!!


  ⚠️ Meld

 5. Tja, Zwolle wil bij de “grote steden” horen, maar van de oude ambtenarenheerschappij van vroeger komen ze niet los. “Wij weten wat goed voor jullie is”. Nadenken? Rekening houden met de burgers, ben je gék? Kijk naar de bereikbaarheid van het winkelcentrum in de Aalanden, ook daar wisten ze het beter. Nu worden toch de plannen van de bewoners uitgevoerd, een kapitaal over de bank gesmeten. Ze leren het nooit. Meteen goed luisteren naar het “domme volk”? Ben je gek?


  ⚠️ Meld

 6. Klaas Jan, ik dacht in eerste instantie dt er sarcasme achter zat. Inschattingsfout 😉

  Moet zeggen, kijk bijna nooit naar tv zwolle, dus geef er geen oordeel over. Wat ik heb gezien afwisselend; van redelijk, tot…nou ja, niet heel goed, in mijn ogen….


  ⚠️ Meld

 7. @Wereldverbeteraar;
  Leuke opsomming. Betreffende het laten bouwen van grote kantoren zonder voldoende parkeergelegenheid (onder deze gebouwen) te verplichten: Graag Hanzeland toevoegen. Assendorp heeft een overvloed aan wildparkeerders. !


  ⚠️ Meld

 8. Duidelijk is deze (lang niet volledige) opsomming wel van blunders in de loop der jaren begaan en waar de zwolse bevolking niet achterstond.
  Als we alle miskleunen in de loop der jaren in beeld brengen geeft dit duidelijk aan wat voor een stelletje minkukels op het gemeentehuis zitten.Wanneer gaan nu eindelijk de ogen eens open?


  ⚠️ Meld

 9. Eindelijk wordt Zwolle eens een stad! Maar door al die azijnzeikers die overal wat op aan te merken hebben, blijven wij toch het dorpse karakter houden!  ⚠️ Meld

 10. Problemen die horen bij een grote stad, gemekker dat hoort bij een grote stad…ik zie het probleem niet zo. Het enige waar het betoog van onze wereldverbeteraar over gaat is verkeer! Ga anders een studie verkeerskunde doen aan een Hogeschool of Uni, maar afgeven op huidige beleidsmakers lijkt me wat makkelijk!
  Zwolle doet het zo slecht nog helemaal niet, maar dit soort logs vragen om gezeur! En dan nog wat…neem lekker de fiets ipv de auto, zijn al die zogenaamde parkeerproblemen ook opgelost!


  ⚠️ Meld

 11. Mark, ik ben het wel met je eens dat dit soort dingen horen bij een grote stad.
  Bovendien vind ik ook, dat het hier helemaal zo slecht nog niet gaat!

  Echter, je opmerking over met de fiets gaan is niet altijd mogelijk. Op het moment zit ik de laatste paar dagen bij een project bij Achmea. Maar buiten mij is er voor geen enkele collega de mogelijkheid om met de fiets te komen om de simpele reden dat ze te ver weg wonen.
  Dat is naar mijn idee vaak ook het probleem met de moderne kantoorpanden: ze worden gebouwd met het uitgangspunt dat veel werknemers uit de regio zullen komen, op de fiets KUNNEN komen en dat ook DOEN. En zo werkt het niet.


  ⚠️ Meld

 12. Beste wereldverbeteraar, wat is jouw streven? Meehelpen om 1 punt van jouw lijst te verbeteren in 2009? Of zie je het als een uitdaging?
  – 1 punt verbeteren in 365 dagen of anders elders de wereld verbeteren?

  Bedoel klagen is makkelijk en er zitten zeker goede punten tussen, maar om oplossingen aan te dragen moet je positief kunnen meedenken. Je in kunnen leven…ga d’r maar aan staan. Ff vooropgesteld, zou zo ook geen oplossingen weten hoor.


  ⚠️ Meld

 13. Dat bedoel ik ook PEC… Het gebouw ligt op een plek dat mensen die hier uit de omgeving komen prima met de fiets KUNNEN komen. Maar bovendien heeft men het onterechte uitgangspunt gehanteerd, dat als men het KAN, dat men het ook DOET/WIL. En daar gaan ze dus de fout in.  ⚠️ Meld

 14. Dat was ook mijn idee Dick. Ik vind het juist vreemd als een zorgverzekeraar autogebruik zou stimuleren. Erg ongezond. Maar om niet te veel van het onderwerp af te wijken: Wat een zure column zeg. Wie is de auteur?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.