Tafeltennis Zwolle heeft zicht op eredivisie

Zwolle – De heren van Tafeltennis Zwolle hebben door een 6-4 overwinning op Ilac uit Gouda definitief de titel gepakt in poule 1 van de eerste divisie. Deze eerste plaats geeft recht op deelname aan de promotiewedstrijd naar de eredivisie. Tegenstander daarin is de winnaar van poule 2 van de eredivisie, Agin Otten uit Heerlen. De promotiewedstrijd wordt volgende week zaterdag 6 december om 16.00 uur op neutraal terrein in Oss gespeeld.

De jonge en talentvolle spelers van Tafeltennis Zwolle (Gerben Last, Robert Jan van der Heijden, Matthias Sijtstra en coach Hans Speek) zullen begeleid worden door een grote schare aan supporters, die met de supportersbus naar Oss zullen afreizen. De winnaar van de promotiewedstrijd speelt in de voorjaarscompetitie in de eredivisie, de verliezer heeft een week later nog een kans om promotie te bewerkstelligen in een wedstrijd tegen de nummer voorlaatst van de eredivisie, Messchendorp Pallet uit Harkstede bij Groningen.

De laatste keer dat in Zwolle eredivisie bij de heren gespeeld werd is alweer ruim 10 jaar geleden. Wat minder lang geleden kende Zwolle ook nog eredivisietafeltennis bij de dames. Voor het begin van deze competitie was als doelstelling al gesteld mee te willen spelen om de titel en promotie. Dat doel is in ieder geval al gehaald. Maar als je zover bent, dan wil je de kans ook pakken. De spelers zullen er alles aan doen om de eredivisie weer naar Zwolle te halen en zo ook de traditionele derby tegen Bultman/Smash ’70 uit Hattem weer in ere te herstellen.

Supporters die Tafeltennis Zwolle in Oss willen ondersteunen, kunnen zich voor de busreis opgeven via info@tafeltenniszwolle.nl. De kosten zijn € 15,00.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. super! mooi dat seine meubelen weer op niveau komt te spelen. heb er zelf ook nog menig balletje gemept. ga zeker naar oss toe zaterdag, dan maar keertje geen voetbal.


    ⚠️ Meld

  2. Grote grote klasse. Ik heb zelf in mijn gloriedagen ook niet onverdienstelijk getafeltennist. Jammer dat het in financiele zin niets opleverd. Zitten ze nog in heino?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.