Lichtjeszee tijdens Zingen onder de Peperbus

Zwolle – Zondagmiddag vond in een stampvolle Onze Lieve Vrouw Basiliek aan de Ossenmarkt te Zwolle, op de eerste adventszondag, Zingen onder de Peperbus plaats.

Het thema was ‘Shine your light!’ Tijdens deze oecumenische samenzang werden veel kaarsen ontstoken en baadde de kerk daarna in een helder licht. Harpiste Liesbeth van Ee en pianist Wilco Veldkamp verleenden tijdens deze bijzondere middag hun medewerking. Verder was het Peperbus-projectkoor o.l.v. Jenny van Ark present. Meindert de Jong bespeelde het orgel.  De voorganger was ds. Hans van Ark. Tijdens de samensang kregen de bezoekers de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Een prachtige warme lichtjeszee was het gevolg. Op de laatste zondag van december is er geen Zingen onder de Peperbus, omdat daarvoor op zondag 21 december 2008 de Volkskerstsamenzang plaatsvindt in De Spiegel. De volgende editie is daarom op zondagmiddag 25 januari 2009, met medewerking van Kinderkoor De Merels uit Wezep.

 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Het zingen onder de Peperbus gaat ook niet door op 21 december omdat Anthem, koor voor kerkmuziek, haar jaarlijkse Festival of Lessons and Carols uitvoert. Om 16.00 en om 20.00 uur. Dus lezers, wilt u een mooie voorbereiding op de Kerst dan is er in Zwolle van alles mogelijk. Ook dit Festival bezoeken. Toegang vrij, collecte na afloop.
  P.s. ook met kaarsjes…….


  ⚠️ Meld

 2. echt schitterend, jammer dat “mijn” kerk zondags half leeg is en dat bij zulke gelegenheden heel zwolle en omstreken binnen zit. doet me aan de kerstdiensten denken waar de stamgasten geen zitplaaats hebben en jan rap en zijn maat voorin zit.


  ⚠️ Meld

 3. Wel lachen Joop, maar ik begrijp het niet helemaal:

  echt schitterend, jammer dat “mijn” kerk zondags half leeg is en dat bij zulke gelegenheden heel zwolle en omstreken binnen zit. doet me aan de kerstdiensten denken waar de stamgasten geen zitplaaats hebben en jan rap en zijn maat voorin zit.

  Jouw kerk halfVOL (dan maar), zal wel.
  Jouw bezwaar tegen beschreven kerkdiensten is…Jan met de korte achternaam zit zomaar vooraan en de mensen die meer recht hebben op die voorste plaatsen (want zijn vaker geweest) moeten staan?


  ⚠️ Meld

 4. @dick: als 100% rooms-katholiek zijnde zie ik gasten in de kerk in december die er normaal nooit zijn vooral met kerstmis. vaak gooien ze nog een paar dikke flappen int mandje en huppakee, klaar is kees, we kunnen weer een jaartje er tegenaan, volgend jaar deze tijd kopen we de zaak wel weer af (plekkie in de hemel)


  ⚠️ Meld

 5. Wees blij dat mensen naar de kek gaan. Ook al is het 1 maal per jaar. Het zit ‘m niet alleen in de kerkgang. Laten we vooral verdraagzijn zijn en respect hebben voor elkaar. Bovenstaande is absoluut geen voorbeeld van het doorgeven van het licht.


  ⚠️ Meld

 6. Als je begrijpt wat ik bedoel…
  Jij oordeelt nogal Joop, je weet het he “Oordeelt niet of….” 😉

  Dat “afkopen/biechten” bij jullie, zal ik nooit aan wennen vrees ik. Moet wel toegeven dat mij de sfeer bij “Het dagboek van een Herdershond” stukken meer aansprak als bijvoorbeeld bij “Het wassende water”. Dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 7. Precies,

  waarom heb je trouwens uberhaupt wekelijks een kerk nodig je geloof te belijden? Ik vind het wel mooie gebouwen met een dijk aan historie, maar de functie die het vroeger had heeft het nu niet meer. Zou wel mooi zijn als er gewoon één kerk zou zijn en één moskee en één synagoge. Het liefst ook nog gewoon in één gebouw. Noem het een gebedsgebouw voor mij part?


  ⚠️ Meld

 8. Goeie vraag John, die is misschien door te spelen?
  Ach, dat anders noemen hoeft niet voor mij. Dan zouden ze er eerst 2 jaar met 15 man over moeten vergaderen om er vervolgens nog niet uit te komen.


  ⚠️ Meld

Reageer