Muziekbibliotheek Zwolle bestaat 50 jaar

Zwolle – De oudste muziekbibliotheek van Nederland staat aan de Diezerstraat in Zwolle. Op 15 december bestaat “onze” muziekbibliotheek 50 jaar. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan!

Een week lang, van 16 – 20 december 2008, worden alle registers open getrokken:  een uitgave van een bijzonder boek met cd, een spetterend kinderconcert, optredens van diverse koren, een platenbeurs en nog veel meer.

PROGRAMMA 50 JAAR MUZIEK IN DE BIEB

Troubadour Mare Rozen-Tak   –   dinsdag 16 december

Mare zingt met met  gitaar of luit, bekende en minder bekende oude en nieuwe liedjes. Maar hij kan ook verrassen met een Middeleeuwse ballade of een prachtige Engelstalige hit. Een eigentijdse troubadour met liedjes over ondermeer mensen, liefde en passie en de natuur.
Locatie: Biebcafe Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Entree: gratis

Het gecomponeerde kleinkind – boek en concert   –   dinsdag 16 december
Een unieke uitgave ter ere van het 50-jarig bestaan van onze muziekbibliotheek! Hans Offringa schreef ‘Het gecomponeerde kleinkind’ en Jan Vayne componeerde de muziek. Boek en cd worden gepresenteerd in een bijzonder  miniconcert in de Statenzaal. Na afloop kan men boek en cd voor slechts  20 EURO kopen en laten signeren door Hans Offringa en Jan Vayne. NB Beperkte oplage!
Voorintekening  vanaf  1 december via de website van Bibliotheek Zwolle.
Locatie: Statenzaal Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Entree: 7,50

Roodvonk met Vroink   –   woensdag 17 december
Roodvonk is een swingende muziekgroep voor kinderen én hun ouders! In ‘Vroink’ veel sprankelende liedjes over groeien, wiebelende konten, snoepen,  kleine pijntjes, groot plezier en nog veel meer. Een concert om te swingen, van te genieten en om mee te doen! Voorafgaand leest zangeres Marijke Umans voor uit haar boeken. De middag wordt afgesloten met een signeersessie.
Locatie: Statenzaal Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Entree: 5,00

Fourtress   –   woensdag 17 december
Pinar Dönmez, Esther Groenenberg, Anna Hoekstra en Anna Popma vormen samen de Zwolse meidengroep Fourtress. Met muziek van soul tot jazz, van wereldmuziek tot pop. Fourtress zingt bekende, onbekende en eigen nummers. Dit kwartet staat garant voor een dynamisch optreden vol afwisseling, talent, passie en humor. Maar altijd met muziek op de eerste plaats.
Locatie: Statenzaal Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 20.30 – 21.30 uur
Entree: 5,00

Korendag   –   donderdag 18 december
Een korenestafette waarbij diverse (Zwolse) koren het stokje aan elkaar doorgeven. Drie uur lang worden alle stemregisters open getrokken met concerten van het Overdagkoor, Multiple Voice, het Overijssels Kamerkoor en Blent. Deze avond is divers qua stijlen, muzieksoorten en stemklanken. Dankzij de akoestiek en de grandeur van de Statenzaal zijn de concerten gegarandeerd top.
Locatie: Statenzaal Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Entree: 5,00

Lunchconcert   –   vrijdag 19 december
Lunchconcert met Margreet Rietveld, sopraan en Sjors Holleboom, gitaar. Op het programma staan liederen van Brahms, Schubert en Giuliani en enkele stukken voor gitaar solo.
Locatie: Statenzaal Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 12.15 – 13.15 uur
Entree: gratis

Open podium   –   vrijdag 19 december 
De spotlights gericht op jong en nieuw muziektalent! Studenten van het conservatorium en leerlingen van de Muzerie vertonen hun muzikale kunsten in de Statenzaal. Van 13.30 tot 15.30 uur geven de studenten acte de présence,  Vanaf 15.30 uur laten de Muzerieleerlingen van zich horen.
Locatie: Statenzaal Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 13.30 – 17.30 uur
Entree: gratis

Vinyl is back in de bieb!   –   zaterdag 20 december
In 1958 waren er nog geen cd’s, mp3-spelers of I-tunes. De lp-collectie van de muziekbibliotheek groeide en lp’s werden letterlijk grijs gedraaid. Zaterdag 20 december gaat de bibliotheek terug in de tijd met een platenbeurs. Handelaren en particulieren bieden tijdens de beurs hun grammofoonplaten aan  (info@platenbeurzen.com). Als bezoeker kun je op zoek gaan naar die ene bijzondere lp.
Locatie: Bibliotheek Zwolle Centrum
Tijd: 11.00-16.00 uur
Entree: gratis  

Artikel delen:

Reageer