Wijde Aa - Foto: Wouter Steenbergen
Wijde Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Geleidelijk meer zon en warmer

Zwolle – Vrijdag krijgt het weer in Zwolle een zonniger en meer zomers karakter. Dat lukt niet meteen, want ‘s morgens is er nog veel bewolking waar de zon moeilijk doorheen komt. In de middag maakt de grijze laag langzaam plaats voor losse stapelwolken met blauw ertussen.

In de middag is er nog wel een heel kleine kans op een buitje. ’s Avonds worden de stukken blauwe lucht steeds groter. Het kwik stijgt ‘s middags naar een prima waarde van ongeveer 23 graden. Dat is zo’n 5 graden hoger vergeleken met donderdag. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen. In de avond en nacht gaat de wind geheel liggen. Er kan zich mist vormen in de regio Zwolle. Zaterdagmorgen vroeg hangt die er ook nog even, maar trekt daarna op. De zon zorgt daarvoor. De zon?

Inderdaad, de zon. We verwachten een zonnige zaterdagmorgen én -middag. Er zijn wel sluierwolken en stapelwolken, maar het weerplaatje boven Zwolle wordt zomers. De temperatuur doet lekker mee, geholpen door een wind uit het zuidoosten die warmte aanvoert: een maximum van 25 graden. Zoals de weerkaarten nu liggen, blijft het een groot deel van de dag droog. Misschien dat het in de avond tot een bui komt, mogelijk met onweer.

Zondag is de kans dat een bui boven Zwolle opduikt duidelijk groter, vermoedelijk in de ochtend al. In de loop van zondag mogelijk een steviger exemplaar. De temperatuur is ’s middags ongeveer 23 graden en er staat weinig wind.

Volgende week ziet er wisselvallig uit, met een maximumtemperatuur iets boven de 20 graden.

Artikel delen: