Expositie Paul Citroen trekt 25.000 bezoekers

Zwolle – Sinds de officiële opening op zaterdag 20 september jongstleden mag de tentoonstelling ‘Paul Citroen (1896-1983) – Tussen modernisme en portret’ rekenen op warme belangstelling. Woensdag 3 december verwacht Museum de Fundatie de 25.000e bezoeker te mogen verwelkomen.

In ‘Tussen modernisme en portret’ geven ruim 250 werken een prachtig overzicht van het veelzijdige oeuvre van Paul Citroen. Behalve tekeningen en schilderijen, is er ook een selectie foto’s van zijn hand te zien uit de jaren 30. Een deel van de werken is afkomstig uit de nalatenschap van Citroen, die sinds 1995 in bezit is van de Provincie Overijssel en wordt beheerd door Museum de Fundatie. De tentoonstelling omvat ook zo’n zeventig werken op papier uit de collectie van het Bauhaus-Archiv Berlin en een reeks belangrijke bruiklenen van particulieren en musea. Vele ervan zijn nu voor het eerst voor publiek te zien.

Jasper Krabbé en ‘Niet omkijken, Orpheus!’

Na zondag 11 januari 2009 zal Museum de Fundatie-Paleis a/d Blijmarkt gesloten zijn t/m vrijdag 16 januari. In die periode vinden er omvangrijke herinrichtingwerkzaamheden in voorbereiding op de tentoonstellingen ‘Jasper Krabbé – Memory Archive’ en ‘Niet omkijken, Orpheus! – Van opera naar muziektheater’, die vanaf respectievelijk 1 en 3 februari te zien zijn aan de Blijmarkt.

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boijmans van Beuningen Dirk Hannema en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.”

Paul Citroen(1896-1983)-Tussen modernisme en portret’ is t/m zondag 11 januari te zien in het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle. Dinsdag t/m zondag, 11.00-17.00 uur, m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Als ik directeur van ‘De Fundatie’ was -dan loog ik er gerust nog een 20.000 bezoekers extra bij. Het is nét als bij het vorige museum ‘De Stadshof’ -liegen en bedriegen. Geen hond die kan controleren. Maar ooit komen ook deze leugens uit.


  ⚠️ Meld

 2. Meneer Van Boven was destijds toen het museum ‘De Stadshof’ de boel belazerde -ook zo wakker. Dus meneer Van Boven -slaap nu ook maar weer gewoon verder -want dat geijkte vragenpatroon van KOM MAAR OP MET BEWIJZEN -kennen we inmiddels wel. En dan straks als ook deze leugen is ontmaskerd weer lopen roepen -dat je zo iets toch niet verwacht had. Ik ga dan ook verder niet met u (en al die andere slapers) in discussie -want dat is boter aan de galg gesmeerd.


  ⚠️ Meld

 3. Al die lieden die om bewijzen vragen -mogen wat mij betreft rustig doorslapen -want die hebben totaal niets geleerd van die vele miljoenen euro’s zwendelarij van ex-museum ‘De Stadshof’.


  ⚠️ Meld

 4. Kun je die situatie in max. 5 zinnen neerzetten “discussie moe”? Blijkbaar heb ik het toen niet helder en duidelijk meegekregen :'(


  ⚠️ Meld

 5. En Leen? Die vreemde club twijfelt over de haalbaarheid van het museum

  Gezien de huidige slechte financiële situatie, de slechte start van de Fundatie en de voorgeschiedenis van de Stadshof

  Maar met die MENING kan ik nu (zeker) niets meer. Wat is er verkeerd gegaan, of toch niet? Zijn er feiten in een paar regels te vatten?


  ⚠️ Meld

 6. Binnen het museum is er wel degelijk iets veranderd. In het verleden waren de exposities van een discutabel niveau terwijl er nu juist veel interessantere exposities te vinden zijn. De expositie van Dhr. Krabbe heeft wonderen gedaan voor het museum en is men de weg naar het museum gaan vinden. Ik ben klaarwakker en heb vertrouwen in het huidige beleid van de Fundatie.


  ⚠️ Meld

 7. volgens mij is iedereen onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Dus sprookjes: kom op, wees een kerel (want vrouwen denken veel meer na) en bewijs je stelling. En nou niet zeuren dat we maar moeten doorslapen. Dat is te makkelijk! Als jij bewijzen hebt, mag iedereen dat horen.


  ⚠️ Meld

 8. Ik ben er geweest in de herfst vakantie en het was er hardstikke druk. Het werk van Paul Citroen is prachtig.

  Trouwens, als het mag: ik ga nog een keer maar dan met iemand anders.
  En nog wat, ik ken veel mensen die ook zijn geweest.


  ⚠️ Meld

 9. dick,het wordt tijd dat de liefhebbers van deze schilder B.S.ook eens een expositie van hem kunnen bezoeken, jammer dat hij zo bescheiden is. deze autodidact uit de zogenaamde buis-stroming heeft mij onlangs een schitterend aquarel geschonken met de veelzeggende titel “kopkaas”.


  ⚠️ Meld

 10. VAn de schilderijen van de zwolse kunstenaar ludwig wordt men doorgaans niet vrolijk. nietszeggende naamloze doeken die die zonder thema of achterliggende gedacht volgens Closed-eye techniek zijn gemaakt


  ⚠️ Meld

 11. Rudi Ludwig, woont in Zwolle en heeft vaak een expositie gehad in o.a. het Langhuis, verder hangt zijn werk in kantoren.

  Dick wie bedoel jij dan?


  ⚠️ Meld

 12. Met rudi zelf niets mis, houdt van een biertje en “en passant” een pretsigaret. een vriendelijk en aimabel mens. maar na zijn donkere periode had hij er beter mee kunnen stoppen.


  ⚠️ Meld

 13. Rudi heeft een “donkere” periode in zijn leven gehad, zoals hij dat zelf omschrijft. Dit reflecteerde op de werken die hij maakte en waren nogal somber van inslag. ik heb er een paar thuis, maar ze zijn de moeite van het ophangen niet waard.


  ⚠️ Meld

 14. Een maatschappij zonder cultuur is aan de goden vergeven. (opgegeven; foetsjie; weg, bestaat niet)
  Langleve De Fundatie !
  Langleve De Spiegel !
  Langleve FC Zwolle !
  Langleve Sinterklaas !  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.