Geldboete voor FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle wordt door de KNVB een geldboete opgelegd van € 7.500,= vanwege “het niet plaatsvinden van het veiligheidsoverleg met de leden van het arbitraal kwartet voorafgaand aan de op 24 oktober 2008 gespeelde wedstrijd FC Zwolle – RKC Waalwijk en/of wanordelijkheden door de aanhang van uw club bij gelegenheid van voornoemde wedstrijd, te weten het uiten van kwetsende spreekkoren”.

De geldboete is geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, mits FC Zwolle een plan van aanpak gericht op het voorkomen van verbaal geweld vóór 22 december 2008 opstelt en indient bij het bestuur betaald voetbal, en dit plan vervolgens na bekrachtiging door het bestuur betaald voetbal uitvoert.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Lijkt dom en zonde van het geld. Maar ok voorwaardelijk

  De geldboete is geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, mits FC Zwolle een plan van aanpak gericht op het voorkomen van verbaal geweld vóór 22 december 2008 opstelt en indient bij het bestuur betaald voetbal, en dit plan vervolgens na bekrachtiging door het bestuur betaald voetbal uitvoert.

  Verbaal geweld….interessant onderwerp.


  ⚠️ Meld

 2. Ik meen me te herinneren dat de scheids een nogal dubieuze beslissing in het nadeel van FCZ maakte en vakkie Noord vervolgens een link legde tussen de moeder van de scheidsrechter en het oudste beroep ter wereld.


  ⚠️ Meld

 3. Wel mooi om te lezen dat weblog zwolle gewoon de tekst van het persbericht 1 op 1 overneemt. Dat is nog eens clubliefde! Of de volgende keer toch ff redacie plegen?

  “wanordelijkheden door de aanhang van uw club”

  =========

  Het stond er nòg krommer.
  Aangepast. Bedankt!


  ⚠️ Meld

 4. @jaap van Pp

  geschreven door jaap, op 3 december 2008 om 01:25

  Wel mooi om te lezen dat weblog zwolle gewoon de tekst van het persbericht 1 op 1 overneemt. Dat is nog eens clubliefde! Of de volgende keer toch ff redacie plegen?

  Wat had jaap dan in gedachten? dat de redactie even een oude VI openslaat en er zelf nog even een verhaaltje aanvastplakt?


  ⚠️ Meld

 5. Ach zo is het ook Franki, zou een mooie slotzin zijn van

  plan van aanpak gericht op het voorkomen van verbaal geweld dat vóór 22 december 2008 opstelt en indient moet worden bij het bestuur betaald voetbal

  Tip voor de FC: topper Hans Spekman (PvdA) heeft al een concept-Voetbalwet bij RvS liggen. Misschien kun je hem bellen om te vragen of hij ook wat over “verbaal geweld” in de tekst heeft opgenomen…


  ⚠️ Meld

 6. de KNJB verpest het hele nederlandse voetbal!! VOETBAL=EMOTIE! kun je je hier niet invinden word je geen scheids,ga je niet op voetbal,ga je niet na het stadion,en ga je zeker niet bij de knjb… voetbal is een volksport en daar mag heus wel eens wat worden gescheld of wat dan ook,je weet dat als je scheids word je toch nooit iets goed doet… laat het lekker over je heen komen en denk ik ga strax met me portemonee gevuld na huis!!

  en laat je niet overlopen door de supporters als ze dat merken achtervolgt het je hele scheidsrechter ”carrierre”


  ⚠️ Meld

 7. S is ook weer wat kortzichtig… Alles moet maar gezegd kunnen worden?!?

  Als (let wel: als) er onacceptabele dingen geroepen zijn, wees dan blij dat je een voorwaardelijke straf krijgt. Dan kan je er tenminste nog wat aan doen. Overigens zou ik als FC zijnde de mogelijkheden eens onderzoeken de claim door te sturen naar de daders.


  ⚠️ Meld

 8. Zucht…

  En opnieuw een (voorwaardelijke) geldboete voor een Jupiler League club. De Eredivisieclubs blijven buiten schot.

  Over wanordelijkheden gesproken…


  ⚠️ Meld

 9. Op de voorlopige lijst van scheidsrechters van het WK 2010 komt geen enkele Nederlander meer voor.

  Amateur! Amateur! Amateur!

  Niet dat Kessler daar wakker van ligt want die vermaakt zichzelf altijd wel tijdens de internationale landentoernooien op de golfbanen en in de luxeuze restaurants.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.