Aleksandar Todorov nieuwe algemeen manager Landstede Hammers

Zwolle – Aleksandar Todorov is de nieuwe algemeen manager van Landstede Hammers. De 47-jarige Noord-Macedoniër vervangt Aart van der Horst, die na één jaar vertrekt bij de club.

Todorov beschikt over een karrenvracht aan ervaring, met name als hoofdcoach. Hij was onder andere werkzaam in Turkije, waar hij de leiding had over Ankara Basketbol Külubu. Daarnaast werkte Todorov in Bulgarije, Roemenië en in zijn thuisland Noord-Macedonië. Daar was hij onder andere actief bij MZT Skopje, waar hij samen met onder andere Noah Dahlman de eerste landstitel in de clubgeschiedenis binnenhaalde.

In het seizoen 2017-2018 won Todorov met het Bulgaarse BC Levski Lukoil de landstitel en de Balkan League. Met Todorov haalt Landstede Hammers een zeer ervaren manager binnen, zo vertelt ook Gerrard Vinke. De voorzitter van Landstede Hammers is verheugd met de komst van de Noord-Macedoniër: “Wij zijn blij dat Aleksandar onze organisatie komt versterken. Hij beschikt over de nodige leidinggevende kwaliteiten, zoals je kunt zien aan zijn cv en de gewonnen prijzen. Daarnaast beschikt hij over enorm veel ervaring en een groot netwerk, waarmee hij de club absoluut verder kan helpen. Wij zien uit naar de samenwerking met Aleksandar.”

Todorov is op dit moment nog in het buitenland, maar kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan vanuit Zwolle. Samen met hoofdcoach Herman van den Belt en de rest van de technische staf wordt hij verantwoordelijk voor het sportieve beleid. “Het is voor mij een enorme eer om onderdeel te zijn van Landstede Hammers. Na 25 jaar ben ik gestopt als coach en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het aanbod van Landstede was de perfecte kans. Ik ken Herman van den Belt en Adriaan van Bergen al meer dan tien jaar en ik weet daarom dat de organisatie bestaat uit professionals en echte basketballiefhebbers. De mogelijkheid om met zulke mensen te werken, maakte de beslissing nog makkelijker.”

Todorov is in Zwolle de vervanger van Aart van der Horst, die na één seizoen het stokje overdraagt. Van der Horst was in dat jaar onder andere de initiatiefnemer van Zwolle Zorgt en zag Landstede Hammers de halve finale van de beker en de play-offs bereiken.

“Ik ben Landstede Hammers dankbaar voor de kans die mij werd geboden om te bouwen aan de toekomst van deze mooie club. Ik heb bewust besloten om een stap terug te doen, het was een bijzonder uitdagend seizoen en dat heeft veel van mijn energie gevraagd. Met de komst van Aleksandar wordt mijn positie op een waardige manier ingevuld en ik kijk dan ook positief naar de toekomst van de club. Echt vertrekken doe ik niet, want ik ben aankomend seizoen zeker op de tribune te vinden,” laat Van der Horst weten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)