Beeldende verhalen of verhalende beelden

Zwolle – De laatste details worden aangebracht, dan staat het IJssculpturenfestival in Park De Weezenlanden klaar voor de 150.000 tot 200.000 bezoekers, die de aankomende twee maanden uit het gehele land worden verwacht. In minder dan veertien dagen hebben de ice-carvers in een rillend koude omgeving van –10 graden, oogstrelende bijbelse voorstellingen neergezet. Het geheel zal donderdag/vrijdag worden uitgelicht en dan is het werkelijk smullen geblazen. Een ark vol verhalen. Donderdagmorgen zullen met man en macht alle paden worden geschoond om de bezoeker een veilige looproute te bieden tussen de beeldende verhalen of verhalende beelden, u zegt het maar. Een wonderbaarlijke ingreep in een ijzig kristalhelder natuurprodukt heeft tot gevolg gehad dat op dit moment een festival is neergezet, waar de Zwollenaar trots op kan zijn.

Hoewel de organisatie de afgelopen dagen door een twee en een half uur durende stroomstoring werd getroffen, is de opbouw van het geheel gladjes verlopen. In de aankomende weken zal als verlenging van de thermische tent nog een ijsbaan worden aangelegd, waar men schaatsen kan huren en gezellig zijn baantjes kan trekken.

Trouwen op deze unieke lokatie is ook mogelijk. Vanaf 1 januari 2009 kan op iedere lokatie in Zwolle worden getrouwd. De organisatie van het IJssculpturenfestival heeft in het kader hiervan besloten ook het IJssculpturenfestival voor het ja-woord ter beschikking te stellen. Omgeven door de schitterende beelden van sneeuw en ijs is het een koude, maar zeer unieke happening. Vindt men het te koud, dan kan het ja-woord ook in de warme Winterstube gegeven worden, waarna de fotosessie of de complete bruidsreportage tussen de vele winterse beelden kan worden gemaakt.

Zaterdagmorgen 6 december om 10.30 uur openen de deuren zich van het Nederlands IJssculpturenfestival in Park De Weezenlanden in Zwolle Op zondag 1 februari zullen deze weer gesloten worden. In deze periode is het IJssculpturenfestival dan dagelijks geopend van 10.30 tot 21.00 uur. Op Oudjaarsavond wordt er om 18.00 uur gesloten en op Nieuwjaarsdag zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 21.00 uur. Ook is het Nederlands IJssculpturenfestival tijdens de kerstdagen te bezichtigen en wel van 10.30 tot 21.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Wow dat wordt wel mooi, ik ga er zeker heen om te fotograferen en dan hoop ik ook nog op wat gekleurd licht er bij voor abstractie. Wat gaat de entree eigenlijk kosten?


  ⚠️ Meld

 2. Han, ik kan je zeggen dat het er straks schitterend is.
  De entreeprijs voor volwassenen bedraagt ?? 8,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje ?? 4,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen vanaf 4 jaar kost ?? 22,50. De entreeprijs voor 65-plussers, minder validen met begeleider en deelnemers aan groepen vanaf 20 personen bedraagt ?? 7,50.


  ⚠️ Meld

 3. Ook bedankt voor de info Hans, staat met deze tekst op een uitgeprint A4-tje.

  Zaterdagmorgen 6 december om 10.30 uur openen de deuren zich van het Nederlands IJssculpturenfestival in Park De Weezenlanden in Zwolle Op zondag 1 februari zullen deze weer gesloten worden. In deze periode is het IJssculpturenfestival dan dagelijks geopend van 10.30 tot 21.00 uur. Op Oudjaarsavond wordt er om 18.00 uur gesloten en op Nieuwjaarsdag zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 21.00 uur. Ook is het Nederlands IJssculpturenfestival tijdens de kerstdagen te bezichtigen en wel van 10.30 tot 21.00 uur.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.