Bijeenkomst over paardenwelzijn in de Groene Welle

Zwolle – Paardenwelzijn neemt momenteel een belangrijke plaats in op de politieke agenda. Het welzijn van het paard moet namelijk beter, is de politiek van mening. Op de nota Dierenwelzijn van Minister Gerda Verburg van LNV moet de paardenwereld voor eind december reageren met een plan van aanpak waarin beschreven wordt hoe zij op het gebied van huisvesting, voeding, transport en trainingsmethoden verbetering aan wil gaan brengen. De sectorraad heeft dat plan in concept klaar.

Om elke paardenhouderij in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de inhoud van dat concept organiseren STOAS Hogeschool en AOC de Groene Welle op donderdag 4 december een thema-avond over paardenwelzijn. Aan de hand van het concept plan van aanpak geven Jaap Werners (vice-voorzitter van de KNHS en voorzitter werkgroep diergezondheid en dierenwelzijn van de Sectorraad Paarden), Jan Greve (paardenarts, o.a. teamveterinair op de Olympische Spelen in Hong Kong), Ir. Kathalijne Visser (onderzoeksleider Dierwelzijn/Training WUR) en Medy van der Laan (voorzitter Vereniging Eigen Paard) hun visie op het thema. Er is tevens gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond wordt geleid door Dirk Willem Rosie (hoofdredacteur van Het Sportpaard en wandelende paardenencyclopedie).

De opleidingen Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid van Stoas Hogeschool en de Groene Welle nodigen hun stagebedrijven uit voor deze interessante en noodzakelijke bijeenkomst. Maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 4 december in het gebouw van de Groene Welle aan de Koggelaan in Zwolle. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open, waarna het programma om 19.30 uur begint. Rond 21.30 uur zal de thema-avond afgelopen zijn. De toegang is gratis en een kopje koffie staat klaar.

Artikel delen:

Reageer