Huymans en FC Zwolle onderhandelen over contract

Zwolle – Dave Huymans (22) en FC Zwolle zijn momenteel in onderhandeling over een contract.

De centrale middenvelder kwam afgelopen zomer op amateurbasis over naar Zwolle, waar hij dit seizoen tien basisplaatsen moest afdwingen om een contract te krijgen. Aangezien Huymans inmiddels negen keer in de basis stond in competitieverband en één keer voor een bekerwedstrijd, is zijn zaakwaarnemer in onderhandeling met de Eerstedivisionist. “Mijn zaakwaarnemer heeft twee dagen geleden officieel met de club gesproken”, aldus Huymans tegenover Elf Voetbal. “Wanneer daar meer duidelijkheid over ontstaat, weet ik nog niet.”

Vorig seizoen stond hij nog onder contract bij HFC Haarlem, waarmee hij in de kelder van de Jupiler League speelde. Nu lijkt er een zonnige toekomst voor hem in het verschiet. “Ik kom van ver. Maar het gaat goed nu, ik zit lekker in mijn vel. Het positiespel gaat hier sneller en met onze ploeg spelen we vaker op de helft van de tegenstander dan bij Haarlem het geval was. Dat ligt me wel.”

Komende vrijdag wacht de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. “We moeten de goede lijn van afgelopen weken voortzetten en ons eigen spel spelen. Als we dan nu wel de gecreërde kansen benutten, die we nog wel is missen, komt het goed. Ons doel dit seizoen? Een plek bij de eerste vijf. Dat sowieso.”

Artikel delen:
Reacties 9

Reacties zijn gesloten.