Piet’s Weerbericht vanuit Zwolle

Zwolle – Piet’s Weerbericht kwam woensdagavond vanuit Zwolle. De weerman van SBS 6 bracht woensdag om 19.00 uur een bezoek aan de Rembrandtflat aan de Monteverdilaan.


Oant Moarn !

Met tientallen bewoners van de Zwolse flat waren er ook zwarte pieten vertegenwoordigd. Paulusma bezocht de flat, omdat deze deelneemt aan het landelijke Klimaatstraatfeest, een campagne om energie te besparen dat op 13 november, ook bij de Rembrandtflat, de Overijsselse aftrap kende. Met het Nationale Klimaatstraatfeest gaan honderden straten in Nederland de komende maanden aan de slag met energiebesparing. De 500 meest actieve straten krijgen op 16 mei allemaal een groots Klimaatstraatfeest cadeau. Natuurlijk werd ook dit weerbericht afgesloten met “Oant Moarn !”.

Niet alleen de bewoners van de Rembrandtflat zijn enthousiast over het energieproject. Ook wethouder Van Dooremolen was tijdens de start in Zwolle op 13 november present. Woningcorporatie Openbaar Belang in Zwolle ondersteunt de actie ook. Directeur G. Brouwer overhandigde aan een bewonersdelegatie een ‘energiezuinig pakket’ bij de flat. In september 2008 werd al een imposante rij zonnecollectoren op de flat geplaatst. De Zwolse woningcorporatie geeft daarmee blijk van energiezuinige maatregelen binnen hun woningbestand. In Zwolle doen ook de straten Wagenschuurstraat en de Tiendschuurstraat mee aan het project.

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Honderden straten gaan de komende maanden aan de slag om energie te besparen, geld te verdienen én klimaatpunten te scoren. Geef je ook op! Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter het feest. 500 straten krijgen op 16 mei een straatfeest cadeau: met feestpakket en feestbudget van max. 500 euro voor lekker eten en drinken. En de allerbeste straat krijgt het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een bekende artiest!

Voor het Klimaatstraatfeest werken samen: SenterNovem, De Nederlandse Woonbond, Provinciale Milieufederaties, Vereniging Klimaatverbond Nederland, Milieu Centraal, Buurtlink.nl en Meer met Minder. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van de Hier Klimaatcampagne.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. als je die website van Piet Paulusma opent (staat op een auto op één van de foto’s), dan staat er gelijk onder het weerbericht een ‘banner’ waar je geattendeerd wordt op de mogelijkheid om Piet uit te nodigen op je evenement…

    dus dit evenement heeft Piet waarschijnlijk zelf uitgenodigd…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.