Besmettingen per 100.000 inwoners - Foto: Veiligheidsregio IJsselland
Besmettingen per 100.000 inwoners
Foto: Veiligheidsregio IJsselland

Scherpe stijging nieuwe coronabesmettingen in regio IJsselland

Zwolle – Sinds de versoepelingen van 26 juni schieten de besmettingscijfers ook in de regio IJsselland als een raket omhoog. De Veiligheidsregio IJsselland kwam woensdagmiddag met een schrikbarend stijgende grafiek met nieuwe coronabesmettingen.

De trend in onze regio gaat gelijk op met de landelijk stijgende cijfers. Begin juli bevonden we ons nog in het groene gebied. Twee weken later zijn we in de bovenkant beland van het diagram dat de Veiligheidsregio IJsselland twee maal per maand uitgeeft. Het aantal nieuwe besmettingen wordt nu als ‘zeer ernstig’ geclassificeerd. We zijn terug op het niveau van begin april.

De Veiligheidsregio tekent aan dat de vaccinaties in IJsselland voorspoedig verlopen. Er zijn hier al bijna 500.000 vaccinaties gezet. De stijging van het aantal nieuwe besmettingen dat we nu zien, toont des te meer hoe belangrijk het is dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren, aldus de Veiligheidsregio.

Het RIVM meldde dinsdag dat van alle 18-plussers in Nederland 77% tenminste één prik heeft gekregen en dat 46% van de 18-plussers volledig is gevaccineerd.

Sinds 2 juli kunnen 12- tot en met 17-jarigen zonder medisch risico een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Inmiddels heeft 22% van deze groep jongeren een eerste vaccinatie gehad.

In Engeland is intussen ook het aantal ziekenhuisopnames sterk toegenomen, na een sterke stijging van de besmettingscijfers. Binnen enkele weken zal blijken of dat in Nederland ook gaat gebeuren.

Foto's 2
Scherpe stijging nieuwe coronabesmettingen in regio IJsselland
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hier in de buurt gaan de Coronafeestjes gewoon verder alsof er helemaal niets aan de hand is. Oh ja en de cilinder met lachgas zijn er trouwens niet aan te slepen. Ze begint op donderdagavond en het eindigt maandagochtend pas. En elke avond heeft ze andere gastjes in huis.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.