Startersbridge, een nieuwe leermethode

Zwolle – Wie denkt dat bridgen moeilijk te leren valt heeft het mis. Onder het motto de kaarten op tafel en aan de slag organiseert bridgeclub BIVOO (bridge is voor ons ontspanning) een cursus startersbridge die start op 7 januari 2009. Het zijn 7 woensdagavonden van 19.30 tot 22.30 in wijkcentrum de Weijenbelt , Campherbeeklaan 62 in Zwolle. De cursus is geheel gratis. 

De deelnemers krijgen op de eerste avond een cursusboek en een oefen-CD en al spelenderwijs maken de deelnemers kennis met de beginselen van bridgen.  Startersbridge is een nieuwe vorm van leren en onderstreept de visie van de Nederlandse Bridge Bond. Zij omarmen het idee dat bridge voor jong en oud goed te leren valt. Door haar leden te faciliteren met startersbridge kunnen plaatselijke bridgeclubs gratis cursussen aanbieden. En het werkt. Mensen vinden deze tak van sport leuk. Bridge is een niet alleen een denksport, maar heeft ook een duidelijke sociale en gezelligheidsfunctie. 

Bridgeclub BIVOO heeft in 2008 met succes haar eerste startersbridge gegeven. ‘Startersbridge is uitstekend opgezet’, vindt Gerard Scheffers één van de cursisten. ‘De bijgeleverde software zorgt ervoor dat je thuis in je eigen tempo kunt spelen en dat is erg plezierig’.  

De cursussen vinden plaats in wijkcentrum Weijenbelt. Een prima locatie met ruime parkeermogelijkheden en een goede barfunctie. Geïnteresseerden kunnen per e-mail of telefonisch meer informatie opvragen bij Karel Scholtissen, wedstrijdleider van BIVOO. E.mail: k.b.sctscs@hetnet.nl,  tel.: 038-4540577.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. zet er nou gewoon neer dat het een bejaard stel is wat altijd in de belt zit te kaarten met een hoog VVD gehalte, en dat er wat jong spul bij moet ipv dat hele verhaal af te steken.


    ⚠️ Meld

  2. Kan ook D’66 publiek zijn Joop, dat verschil kun je vaak niet zien. Of zelfs GL-ers maar die kleden zich weliswaar exclusief maar met een milieutoefje. Verdenk ze wel van bridgen 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.