Jan Westerhof exposeert bij Bibliotheek Zwolle

Zwolle – In de maand december exposeert de kunstenaar Jan Westerhof in Bibliotheek Zwolle Centrum. Zijn expositie getiteld ‘Uit en in het licht’ speelt zich voornamelijk af rond het thema transformatie. In september exposeerde de Zwolse kunstenaar succesvol in een gerenommeerde galerie in Chelsea New York. Een aantal werken van die expositie, zoals de serie ‘Out of the Blue’, zijn nu in de bibliotheek te bewonderen.


Gautema’s journey

Het werk van de Zwolse kunstenaar bestaat voornamelijk uit acryl op papier of doek en pasteltekeningen en speelt zich af rond het thema transformatie. Dit vindt zijn weerslag in een aantal series met bepaalde kleuren als basis of een aantal symbolische afbeeldingen. Zo ontstond er o.a. een serie “Out of the Blue”, een letterlijke stroom beelden, uit een  diepe Indigo blauwe kleur ontstaan, waarvan een deel onlangs in New York geëxposeerd werd. Verder symbolische afbeeldingen in series als ‘Birds and Butterflies’, ‘Soulflowers’, ‘Turbulent times’ en de nieuwste serie “Uit en In het Licht”. De laatstgenoemde serie is een afspiegeling van een reis door het bewustzijn, of misschien beter gezegd ‘Bewust Zijn’. Op deze ‘reis’ veranderen de beelden, aangezien transformatie nooit statisch is, net als het leven zelf. Alles is constant in beweging.

De filosofie  achter de schilderijen van Jan Westerhof wordt o.a. ontleent  aan ‘Een cursus in wonderen’, het boek dat de schilder sinds een aantal jaren bestudeert. Ook de serie ‘Uit en in het licht’ is geïnspireerd op het eerder genoemde boek.

Meer informatie en uitleg over het werk van Jan Westerhof is te vinden op de website www.westerwonderworld.nl. Hierop staat ook de film “Message for a New America”, die speciaal gemaakt  is voor de expositie in New York.

Kunstenaar aan het woord
Zaterdag 13 december is Jan Westerhof van 11.30  tot 12.30 uur aanwezig in Bibliotheek Zwolle Centrum. Hij geeft dan een toelichting op de geëxposeerde werken en gaat met belangstellenden in gesprek over zijn werk. De entree hiervoor is gratis.
De expositie ‘Uit en in het licht’ is van 2 tot en met 3 Januari gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ik lees weer een hoop moeilijke woorden, altijd moet er nog ff paar steekwoorden vermeld worden zoals new york, gerenommerde gallery. Bah, allemaal gebakken lucht met zijn reis door het bewustzijn.


    ⚠️ Meld

  2. kunst is prachtig maar al dat geneuzel eromheen wordt ik ziek van. vaak zie je wat gekras op een doek en is niet eens zichtbaar wat de boven-of onderkant is en dan wordt er zo een kont bijaan geluld met een vage titel.


    ⚠️ Meld

Reageer