VV Berkum verlengt contract Van Oostrum

Zwolle – Het bestuur van voetbalvereniging Berkum heeft de optie in het contract van haar hoofdtrainer Michel van Oostrum gelicht. De 42-jarige Amsterdammer staat hierdoor tot 2010 onder contract bij de Zwolse Hoofdklasser.

“Onze resultaten zijn positief,” licht Fokko Wieling, voorzitter van de Bestuursgroep Eerste Elftal van Berkum toe. “Wij hebben vertrouwen in zijn werkwijze. Ook de spelersgroep en staf staan unaniem achter deze keuze. Vandaar dat wij de optie in Michel’s contract gelicht hebben.” Ook Van Oostrum is zeer tevreden met zijn contractverlenging. “De samenwerking met de club en de spelers is vanaf de eerste dag meer dan prima. We communiceren heel open en goed met elkaar. Het is altijd even afwachten hoe een nieuwe samenwerking zich ontwikkeld maar zoals gezegd, die is meer dan goed. Ik ben er erg blij mee.”

Van Oostrum is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Zwolse Hoofdklasse, uitkomend in de zaterdaghoofdklasse C. Hiervoor was hij als trainer actief bij onder andere OZC uit Ommen en de jeugdopleiding van FC Emmen.

De nieuwbakken Hoofdklasser Berkum draait tot op heden een bemoedigend seizoen. Momenteel bezeten Van Oostrum en zijn mannen de negende positie in de Hoofdklasse C met veertien punten. Verder is Van Oostrum afgelopen week geslaagd voor zijn trainersdiploma UEFA-A.

Artikel delen:
Reacties 61
 1. onder v. oostrum is de afstand 1e elftal- rest van de club alleen maar groter geworden. hopenlijk wordt het niet zoals bij be quick, waar totaal geen binding meer is met het 1e


  ⚠️ Meld

 2. @Joop Bedoel je dat de rest van VVB is weggezakt en het nivo van 1 gestegen is….

  Bindingsangst heb ik persoonlijk niet en heb daar nog niet veel van gemerkt.  ⚠️ Meld

 3. alles wat na het 1e komt is niet meer belangrijk lijkt het wel terwijl er haast geen berkummer in 1 rondloopt. er heerst weinig sfeer in de kantine, kom ik eens bij wvf of htc of storica dan is het daar reuze gezellig. dan denk ik dus dat je beter af bent wanneer het streven niet zo erg aanwezig is om hoofdklasse te ballen en de hele club 1 is. bij hoofdklassers zie je toch vaak dat het 1e “apart” van de rest is.


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij is er geen letter gelogen aan je betoog. Maar het beleid zal er wel op gericht zijn om het 1e zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te laten spelen. Ook de verdeling van de financiën. Als je dat wilt veranderen, zou je een paar gerichte vragen op de ledenvergadering kunnen stellen.


  ⚠️ Meld

 5. @Joop: Ik weet niet wat je relatie is tot de club VVB, maar jaren geleden stond ook alles al in het teken van het 1e elftal. Ik kom al zo’n 33 jaar bij de club en heb het van dichtbij meegemaakt. Het heeft er dus niets mee te maken, dat ze nu hoofdklasse spelen en al helemaal niets met Van Oostrom.

  En m.b.t. de vergelijking in sfeer, dacht ik dat er tijdens de thuiswedstrijden van VVB behoorlijk wat meer beleving is dan bij Be Quick. Laat staan bijvoorbeeld SVI of HTC…

  Kortom, is het als amateurclub verkeerd om het hoogste doel na te streven. Zolang de VVB niet op “eigen risico” tricky besluiten neemt en vervolgens het handje op gaat houden bij de gemeente vind ik het prima. Maar volgens mij zit dat bij VVB wel goed


  ⚠️ Meld

 6. @henry: zelf heb ik nooit gevoetbald maar 3e helft doe ik wel aan, en wat ik bedoelde is de sfeer in de kantine. kan ook te maken hebben met dat rare hoge plafond wat ongezellig is. verder prima gasten hoor de VVB-ers


  ⚠️ Meld

 7. Vraag mij af waarom met elk item wat over Berkum gaat , altijd Bequick28 erbij betrokken wordt.

  Of moet ik constateren dat er toch een vleugje jalouzie te bespeuren is omdat Bequick28 over een geweldige accomodatie beschikt waar menig club likkebaardend naar kijkt?


  ⚠️ Meld

 8. @ zomaar
  een geweldige accomodatie? Het is een koud trooosteloos sfeerloos en winderig geheel. betaald met centen die de club zelf niet eens kan ophoesten, vraag me af welke jalouzie hier een rol moet spelen?


  ⚠️ Meld

 9. Ik juich het besluit om van oostrum te behouden van harte toe. er worden goede resultaten behaald en wat de spelers betreft, niets anders dan lof.
  De sfeer laat inderdaad te wensen over bij vechtlust en met name de zaterdag vrijwilligers zijn weinig vriendelijk en bestieren de kantine met een naar mijn idee een veel te lakse houding.


  ⚠️ Meld

 10. joop je kunt a niet tellen ,b de helft zijn berkummers c, als je wilt zeiken ga dan naar die gezellige kantines die je noemde we zullen je niet missen


  ⚠️ Meld

 11. Echte Berkummers
  Beste Joop en Dick,

  Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om jullie aan te geven dat er in vergelijking bij andere hoofdklassers, juist heel erg veel Berkummers spelen. Elke week wordt er gespeeld met veel eigen jongens o.a. Chris en Mark van der Meulen, Hiro Grnapassaan, Arjen Westrik, Mathijs en Bas Bouwhuis en ik zelf. Daarnaast spelen er ook nog eens jongens die al jaren bij de club spelen en nog net geen echte Berkummers zijn Leonard de Jong Marco van Zutphen en Jean Paul Ndizeye.

  Dat de sfeer beter kan in de kantine ben ik het overigens met jullie eens!

  Gr. Jurian Meijntjes  ⚠️ Meld

 12. Beetje vreemd idd, volgens mij hebben er de afgelopen 6 jaar niet zoveel eigen spelers in het 1e rondgelopen en ook daadwerkelijk serieus meegedaan. Dit was 2 jaar geleden in de Hoofdklasse idd anders. Nu zijn ze op de goede weg. Nu alleen de betere Berkummers behouden voor de club


  ⚠️ Meld

 13. Het enthiousiasme van de zaterdag vrijwilligers is inderdaad diep bedroevend meintjes dat ben ik helemaal met je eens. Deze passieve houding van het personeel smoort de positieve inzet van onze pupillen. Zo wordt er toch een negatieve sfeer gekweekt in de vechtlust.
  volgens mij heb ik ooit nog met je vader diederik gevoetbald. getalenteerd verdediger van weleer.


  ⚠️ Meld

 14. Ik wil mijn mening ook even spuien over dit forum.
  Het is algemeen bekend dat VV Berkum zich wilt profileren als een elite club,het is daarom niet verwonderlijk dat het daar zo”n kale boel is.
  Berkum voelt zich zeer verheven boven de rest,hierbij bedoel ik de buurt Berkum.
  Over het algemeen wonen er allemaal van schoneschijn mensen,zich groeter voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn.
  Meneer Mijntjes,wat is dat dan wat een berkummer zo bijzonder maakt.
  Zijn speciale mensen, in ieder geval dat denken jullie.
  Maar ik help jullie uit die droom DAT IS NIET Zo !!!!!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 15. ik hoorde ook in de wandelgangen dat er een aanvraag is gedaan voor de titel KONINKLIJKE VVB, zou wel mooi zijn als dat doorging. het is toch zeker op lange termijn gezien 1 van de weinige amateurclubs met toekomstperspectief. onze buurman verderop aan de boerendanserdijk zal toch in de neerwaarste spiraal blijven hangen ivm chronisch geldgebrek. sponsoren zullen daarom ook afhaken


  ⚠️ Meld

 16. @ Jur, Wil je mij hier niet in betrekken. Ken niemand van jullie selectie, dus ik weet niet op welke post van mij jij reageert. Mooi dat die jongens van Harry d’r bijzitten want Harry is een topper. Jij:

  Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om jullie aan te geven dat er in vergelijking bij andere hoofdklassers, juist heel erg veel Berkummers spelen. Elke week wordt er gespeeld met veel eigen jongens o.a. …..zijn Leonard de Jong Marco van Zutphen en Jean Paul Ndizeye.

  Waarom zijn de 3 laatst genoemden overigens nét geen echte Berkummers? Comedy, jullie voelen je beter als die 3? Lastig zo een gelijkwaardig team te formeren. Dan kan v. Oostrom nog 6x slagen voor zijn UEFA-A, voordat hij deze instelling eruit krijgt 😮

  Overigens van harte gefeliciteerd trainer.

  Sfeer in de kantine kan ik ook niet zoveel over zeggen, zeker niet na wedstrijden en trainingen. Weet dat de Vrolijkheid polulair is. Maar (hier al regelmatig geschreven) vind de kantinestoeltjes ook erg vrolijk 😉

  Hoop dat het sportief goed blijft gaan overigens, daar zal net uitsluitsel over zijn.  ⚠️ Meld

 17. @ Van Binsbergo,

  Van origine ben ik een Tuinder, HTC dus. Gezellige club, totdat mijn eigen elftal met elkaar op de vuist ging. Vervolgens overgestapt naar vv Berkum waar de positieve sfeer en goede organisatie mij in het bijzonder opvielen.

  Dit is overigens een veel gehoorde opmerking bij spelers, ouders én sponsoren. Daarom groeit de club als kool en heeft het een aanzuigende werking op niet alleen Berkum zelf maar ook de van rest van Zwolle eo.

  Het dorpse wat vv Berkum (en WVF) in de stad Zwolle zo bijzonder maakt wordt dus herkend door anderen, waardoor het steeds meer een afspiegeling vormt van de inwoners van Zwolle eo.


  ⚠️ Meld

 18. @ Torjaeger; goed verhaal, weet niet wie Van Binsbergo is overigens. Vond wel dat Jur Mijntjes nogal ego-centrisch over échte Berkummers schreef. Dus ook over mensen die dat blijkbaar nooit meer kunnen worden. Bovendien ging jij voorbij aan de belangrijke 1e post hier van joop, op 5 december 2008 om 10:26. Dit speelt natuurlijk bij veel clubs, zeker als je gaat betalen…  ⚠️ Meld

 19. Beste Dick,

  Alleen mensen die al wat langer bij de club zitten weten dat de mensen die ik genoemd heb in minder mate als een “echte” Berkummer gezien worden. Dus het heeft niks met ego centrisme te maken maar met wellicht de domheid van outsiders. Volgens mij geef jij aan dat er niks gelogen is aan het betoog van Joop dus vandaar dat ik je erop aan spreek. Wellicht dat je niet tegen kritiek kan. Dat gebeurt wel meer dus don’t worry.

  Gr. Jurian Meijntjes


  ⚠️ Meld

 20. @Duco,

  Alles wat je schrijft, zijn van aannames van iemand die zo maar iets roept. Waarop alles wat je zegt, is gebaseerd is mij een groot raadsel. Wellicht iets van afgunst, maar goed, dit is weer een aanname van mijn kant. Wat je precies met elite wil vertellen, snap ik niks van. Wellicht iets concreter van de kant van Ducootje?


  ⚠️ Meld

 21. Laten we wel wezen meintjes er lopen in dat eerste elftal natuurlijk zat over het paard getilde piepeltjes, dat zul je toch met me eens moeten zijn. misschien zijn die vrijwilligers daarom wel zo chagrijnig?


  ⚠️ Meld

 22. Meneer Mijntjes,wat is een echte Berkummer .

  Afgunst,nee niet echt, sorry op jouw zeker.

  =========

  Editted:
  Het is niet de bedoeling op de persoon te spelen, iemand belachelijk te maken of ongenuanceerde uitlatingen te doen.
  Dat geldt overigens voor iedereen (zie het menu-item ‘Spelregels’)  ⚠️ Meld

 23. @Ducootje,

  Moeilijk is het om concreet aan te geven wat een echte Berkummer is. Overigens denk ik dat je zelf het heel goed weet. Je zult zelf ongetwijfeld ook een club supporten, waar echt clubmensen spelen. Dat is dan precies hetzelfde.

  PS Waarom heb je iets toegevoegd aan je mail?  ⚠️ Meld

 24. @ Jur, het geweten van Berkum?
  Je mag me domheid van outsiders verwijten. Noem het zelf liever betrokkenheid, maar dacht je echt dat ik niet in de gaten had dat dit een soort voetbalhumor is die mij ook niet onbekend is?
  Vind het foute humor omdat je hiermee doet voorkomen of echte Berkummers meer zijn als een ander die ook nooit meer een échte zal kunnen worden. Dit gaat dus nergens over. Had liever gelezen dat je in was gegaan op de eerst reactie hier. Nixxx gelogen aan Joop’s 1e reactie wil ik even nuanceren. Heb al eerder aangegeven dat ik niet kan en wil oordelen over de situatie bij Berkum nu. Ken de situatie niet eens. MAAR Joop schrijft letterlijk dat het hopelijk niet zoals bij BQ wordt aangaande de binding tussen 1 en de rest…. Dit discussiepunt had ik graag benadrukt gezien, Joop ook volgens mij. Ook omdat het bij meerdere verenigingen speelt.

  Dat onderwerp is dus een heel ander onderwerp als dat geneuzel over échte Berkummers.

  Niet tegen kritiek is nicht im frage, don’t worry. Misschien wil je zelf graag in het Frans antwoorden, staat wel interessant natuurlijk. Vrees wel dat ik dan pas :'(

  He groeten aan Reintje. Mooi dat jullie op weg zijn naar handhaving en oh ja, groeten aan je vriendelijke moeder die ik in Assendorp toevallig sprak tijdens de tentconcerten 😉


  ⚠️ Meld

 25. @Dick

  Het is inderdaad altijd lastig om de binding met de rest van de club goed te houden. Wel zijn er een drietal selectiespelers die de jeugd trainen, is er een selectiespeler lid van de activiteitencommissie en zijn er spelers die een sfeercommissie hebben opgezet. Ook het trainingskamp naar Albufeira is door spelers zelf opgezet. Dus al met al wordt er door de spelers zelf wel alles aangedaan. Wel moet men als club wel goed de clubcultuur goed bewaken en ook aandacht hebben voor o.a. de jeugd. Immers, de jeugd heeft de toekomst. De sfeer in de kantine is hard achteruit gegaan nadat het een rookvrije kantine is geworden. Het is moeilijk om die er weer wekelijks in te krijgen.

  Gr.


  ⚠️ Meld

 26. @ Jur, klinkt erg goed; moet zeggen dat het bij ons ook wel meevalt. Bij BQ schijnt het bijvoorbeeld een stuk minder te zijn. Zo blijven weinig tot geen spelers “hangen” na de wedstrijden en trainingen. Dat lijkt mij jammer, gelukkig is dat bij ons met de vorige en de huidige trainer anders. Rookverbod, ook een interessant onderwerp inderdaad. Vind jullie kleurrijk interieur wel tof moet ik zeggen. Maar daar verschillen de meningen net zo over als de smaken. Muziek vind ik altijd wel belangrijk voor de sfeer in de kantine. Bij ons slaan live-optredens vaak aan.  ⚠️ Meld

 27. @Dick

  Bij BQ is het inderdaad allemaal erg veranderd. Ik kan me herinneren in de periode dat ik bij BQ speelde het bijna elke week dolle boel was op donderdag en zaterdag na afloop van een training of wedstrijd. Overigens klopt het dat je bij live optredens de sfeer er goed in kan krijgen. Wij doen dit ook met grote regelmaat. Ik wil je hierbij dan ook van harte uitnodigen aanstaande zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen HHC Hardenberg met een live optreden van DJ Juriannes. 😉


  ⚠️ Meld

 28. Ken ook nog een aantal BQ-toppers van dezelfde leeftijdsgroep. Damesvoetbal erbij, mijn Berkum-achterbuuf daar is overigens een groot triainster (Twente) aan het worden en een leuke meid. Liep stage bij koning Co.

  Kom graag, erg graag weer eens bij Berkum. Dus dat staat, maar we gaan zaterdag met 2 auto’s naar IJsselmeervogels-Spakenburg. Zeg maar een sfeer-college 😉

  Tot ziens, en je stond leuk op de foto met mevr. van Pijkeren.


  ⚠️ Meld

 29. Het antwoord op de vraag wat een echte Berkummer is binnen de selectie van het 1e lijkt me niet zo moeilijk hoor…..

  Lijkt me dat dat de jongens zijn die ook al in de jeugd het Berkumshirtje droegen… En zoals Jurian aan gaf zijn dat er tegenwoordig heel wat m.u.v. de drie genoemde spelers…

  Ik snap eigenlijk de negatieve reacties op zijn reactie niet zo goed….. Bij velen is het volgens mij zo dat alle kansen worden aangegrepen om Berkum, of Berkummers in het bijzonder, af te kunnen zeiken…..  ⚠️ Meld

 30. @ Henry, zoals ik al aangaf is dat “buitenlander gedoe” bij elke club zo. Beetje dollen beetje voetbalhumor. Kan hooguit slecht zijn voor de homogeniteit van de groep.
  Maar wat zielig als je er te serieus mee omspringt. Wat kan iemand er aan doen als hij toevallig ergens anders geboren is, hij kan het in ieder geval niet meer herstellen in zijn leven. Nog gekker maak je het volgens mij als je dat echte-geneuzel doortrekt naar de maatschappij. Helaas zijn er nog genoeg mensen die zo denken.


  ⚠️ Meld

 31. Toch jammer Jur, dat je Joop’s vraag nog niet beantwoord hebt. We hebben het over “buitenlanders” gehad, volgens mij is dat met mijn stelling van gister 18:28 beeindigd. Maar Joop is een Berkummer en lijkt zich oprecht zorgen te maken over iets dat bij veel verenigingen speelt, vooral bij verenigingen die 1e elftalspelers betalen:

  onder v. oostrum is de afstand 1e elftal- rest van de club alleen maar groter geworden. hopenlijk wordt het niet zoals bij be quick, waar totaal geen binding meer is met het 1e  ⚠️ Meld

 32. zie mijn reactie van 5 december:

  geschreven door henry, op 5 december 2008 om 14:00

  @Joop: Ik weet niet wat je relatie is tot de club VVB, maar jaren geleden stond ook alles al in het teken van het 1e elftal. Ik kom al zo’n 33 jaar bij de club en heb het van dichtbij meegemaakt. Het heeft er dus niets mee te maken, dat ze nu hoofdklasse spelen en al helemaal niets met Van Oostrom.  ⚠️ Meld

 33. Da’s duidelijke taal Henry, van jou. Ik was nog even door Jurian’s teksten gelopen. Bij ons valt het ook wel mee hoor, vind het al heel wat als spelers na de wedstrijden in de kantine blijven. Hoeft helemaal niet zo lang te zijn. Maar van dat “ivoren toren” gedoe wordt niemand beter. Volgens mij ook niet als je die échte Berkummers-kaart serieus uit gaat spelen. Dan moet er zeker een ballotage aan toekomen om te kijken of iemand “échte….” is geworden.

  Natuurlijk is het hartstikke mooi als je met veel jongens uit je wijk/dorp/stad speelt. Als spelers uit je wijk/dorp/stad aanbiedingen laten lopen uit clubliefde ook. Maar volgens mij moet een trainer elke speler gelijk behandelen.


  ⚠️ Meld

 34. @Dick, ik ga het toch nog een keer proberen. Ik heb volgens mij wel duidelijk gemaakt dat er veel betrokkenheid is bij de rest van de club door de selectiespelers. Zo worden er door selectiespelers diverse activiteiten ondernomen om de binding met de rest van de club te vergroten. Uiteraard blijft een 1e elftal je vlaggenschip. Echter, ik denk dat er bij Berkum ook voldoende gekeken wordt naar de rest van de vereniging.

  Wel leuk zo deze sessie!


  ⚠️ Meld

 35. Beste Jurian,

  In het verleden is duidelijk gebleken dat jouw binding met VV Berkum OOK al niet te groot was. Net als al die andere over het paard getilde zaterdagamateurs. Toen je had geprofiteerd van alle inspanningen van de jeugdopleiding wilde je ineens het grote geld tackelen bij de zuiderburen aan de Boerendanserdijk. Na een korte periode waarbij je kennis had genomen van de “DUCK OUT” moest je weer zo nodig retour naar je oude “liefde”

  Jij als ‘Echte’ Berkumer moet hierover toch een vervelend gevoel hebben overgehouden en hierdoor moet je je ook kunnen indenken dat echte Berkumers zoals ik met een argwanend oog kijken naar de voortrekkerij(k) van de spelers van het 1e elftal en het ontberen van echte clubliefde. Tot mijn mijn spijt heb ik tevens geconstateerd dat onze huidige voorzitter vorige jaar zijn sponsorship heeft verbroken met onze VVB maar wel financieel actief is bij Be Quick!!! Dit kan toch niet. Zelfs op bestuurlijk niveau laat blijkbaar de binding met de zwart-witten te wensen over; onder zeeniveau. Het lijkt wel een bananenclub.

  Met gemengde gevoelens,

  Harold de Bok.


  ⚠️ Meld

 36. Om reacties als die van De Bok moet ik toch altijd wel een beetje lachen…zo ongezond is het niet als een speler eens hogerop wil en zo ongezond is het niet als je dat doet omdat je ook wat meer wilt verdienen.
  Mensen die zo praten over voetballers, verruilen doorgaans razendsnel een bedrijf als ze ergens 200 euro meer kunnen verdienen.


  ⚠️ Meld

 37. Als je hogerop wilt, dan moet je kwaliteit hebben maar ook het besef hebben van hetgeen dat je achter je laat. Je ziet het aan Royston Drenthe en zeer recentelijk Van Der Vaart. Beiden worden verfoeid in het Madrileense milieu. Er bestaat een heel duidelijk een discrepantie tussen mensen die clubliefde hebben en mensen die enkel voor een paar knaken verder gaan en daarna rechtsomkeert maken om daar alsnog de boel te kunnen belazeren.


  ⚠️ Meld

 38. Harold, helemaal mee eens. Trouwens over dat Be Quick, ze hebben toch dikke schulden door de bouw van het nieuwe sportpark. Wie draait daar allemaal weer voor op… De gemeentelijke belastingbetalers. Ruim 3 ton!!! Belachelijk.


  ⚠️ Meld

 39. Even over dat hogerop komen,dat is de Hollandse mentaliteit.
  Jur je had gelijk,aan he eind van de rit moet je toch een kleinigheidje over hebben gehouden.


  ⚠️ Meld

 40. @Harold….stel je kunt goed voetballen en je speelt bij pakweg Feyenoord….en dan komt iemand van Real Madrid bij je aan de deur. De grootste club ter wereld. Die vraagt aan jou: wil je misschien bij ons spelen, we betalen je dan 1,5 miljoen euro in de maand. Dan begrijp ik dus dat jij zou zeggen: nee sorry, ik blijf liever in Rotterdam?  ⚠️ Meld

 41. Nou ik moet zeggen dat ik mij helemaal kan vinden in het relaas van heer de bok. het is echt van den gekke dat ze met het eerste team naar valencia gaan en dat de club nog tot aan hun nek in de schilden staat. ik kan mij ook ni8et voorstellen dat mannus hiermee accoord gaat.


  ⚠️ Meld

 42. @peter, allereerst: 1,5 miljoen lijkt mijn wat buitenproportioneel gesteld. Ten tweede: als je als voetballer je eerste doel stelt om zoveel mogelijk geld te verdienen, dan kom je er niet. Primair doel is het zoveel mogelijk voetballen een het behalen van prijzen.

  @Pp ja tis toch een schande: op kosten van de gemeente op “vakantie”.


  ⚠️ Meld

 43. @Harold…. natuurlijk moet geld niet voorop staan, maar als je iets minder talent hebt (ik noem een Drenthe), dan ben je natuurlijk eerder geneigd om voor het grote geld te kiezen. Ten tweede: Van der Vaart is natuurlijk een wereldvoetballer, die ook niet voor het geld heeft gekozen. Dan was hij nooit naar HSV gegaan.Dat ze bij Madrid na vijf maanden wellicht even iets minder tefvreden zijn,z egt meer over Madrid dan over Van der Vaart lijkt mij.

  kep de indruk dat we nogal afdwalen van het onderwerp Berkum…

  =======

  Goede afsluitende constatering.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.