Stadion PEC Zwolle - Foto: Hans van Eijsden
Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

PEC Zwolle wint ook van SC Cambuur

Zwolle – Zaterdag speelde PEC Zwolle ter afsluiting van het trainingskamp een oefenduel tegen SC Cambuur. In het eigen MAC3PARK stadion werd net als dinsdag tegen Helmond Sport (3-0) een verdiende overwinning geboekt op de competitiegenoot uit Leeuwarden: 2-1.

Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd waren de beide ploegen voornamelijk aan het aftasten. Dit resulteerde weliswaar in enkele hoekschoppen, maar echt gevaar leverde het niet op. Wel pakte aanvoerder Bram van Polen de eerste gele kaart van de wedstrijd, doordat hij rond de middenlijn iets te onbesuisd ingleed op Mees Hoedemakers.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam de druk van de Blauwvingers geleidelijk toe. Zo kreeg Slobodan Tedic een kopkans en wist de thuisploeg tot een dreigende aanval over links te komen, waar de eindpass van Mees de Wit net niet op maat was. Niet veel later wordt de score wel geopend. Eliano Reijnders schiet listig in de verre hoek, doelman Pieter Bos kan de bal maar half keren en Mustafa Saymak is er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Dezelfde Saymak probeert het vijf minuten later nogmaals van afstand, alleen heeft de Friese sluitpost daar wel een stijlvol antwoord op.

Met vier nieuwe gezichten binnen de lijnen begint PEC Zwolle voortvarend aan het tweede bedrijf. Pelle Clement weet een goede schietkans voor zichzelf te creëren en ziet de bal via de ene paal tegen de andere belanden. Tien minuten later krijgt Siemen Voet een dot van een kans. Bij een corner wordt hij compleet over het hoofd gezien, maar de Belgische mandekker kopt de bal naast. Nadat er een doelpunt van SC Cambuur terecht wordt afgekeurd vanwege buitenspel, krijgen de gasten uit Leeuwarden in de 65e minuut een strafschop. De Wit houdt Mitchel Paulissen vast en Robin Maulun weet wel raad met dit buitenkansje. Ondanks dat Kostas Lamprou in de goede hoek zit, scoort de aanvaller de gelijkmaker. Het slotakkoord is echter voor Reijnders, die met een mooie dribbel ruimte voor zichzelf creëert en met een kiezelhard schot de bal tegen de touwen ramt: 2-1. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: