Assiesplein - Foto: Wouter Steenbergen
Assiesplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Mogelijk een onweersbui

Zwolle – Dinsdag trekken er buien met en zonder onweer over het land. Maar komt er ook eentje over Zwolle heen? Dat is net als maandag de vraag. ‘s Morgens is de kans klein, maar in de middag wordt die kans een stuk groter. Ook in de avond zijn er nog buien actief, waarvan een of meer op koers kan zijn naar Zwolle.

Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor alle provincies, vanwege kans op onweer en mogelijk veel regen in de middag en avond. Een verschil met maandag is dat de buien dinsdag meer vaart hebben en dus minder lang op één plaats regenwater blijven lozen. Desondanks kan het dinsdag tijdens een bui met bakken uit de donderwolken komen. Wie de buienkoersen precies wil volgen, pakt er een buien-app bij.

Er is wat meer wind. Matig in de middag, kracht 3, vanuit het zuidwesten. Buiten de buien om zwerft er waarschijnlijk ook wat meer bewolking rond boven de stad dan op maandag. De zon zien we heus wel, maar ze wordt vaker afgeschermd door een ratjetoe aan wolken. Desondanks verwachten we ‘s morgens een temperatuur van 17 graden en in de middag een maximum van 24 graden. Net iets minder warm dan maandag.

Woensdag gaat het buienverhaal gewoon door. Mogelijk krijgt Zwolle er al in de ochtend mee te maken. Maar de grootste kans op buiigheid heb je in de middag. De temperatuur doet een stap terug: een maximumtemperatuur van ongeveer 21 graden.

Donderdag zou wel eens een geheel droge dag kunnen worden. Wel leveren we wederom een beetje zomerwarmte in. De maximumtemperatuur is ongeveer 20 graden, wat aan de lage kant is voor de tijd van het jaar. Volgens de huidige berekeningen houden we dit iets te frisse en wisselvallige weertype tot en met komend weekend.

Artikel delen: