Potgietersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Potgietersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stevige wind, in de middag en avond kans op een bui

Zwolle – Woensdag trekt vrij veel bewolking over Zwolle. De zon pakt haar kansen tussendoor. De wind doet stevig mee, na dagenlange futloosheid. In de loop van de ochtend steekt hij op vanuit het zuidwesten, met kracht 3 tot 4. Ook de wolken zijn flink op snelheid.

Tussen die wolken kan een bui meeliften. In de middag is de kans daarop het grootst, maar ook in de avond kan het tijdelijk nat worden. Zoals altijd kan zo’n bui Zwolle missen en krijgt een andere regio de volle laag. Of andersom. De buien op woensdag trekken snel over zodat je er niet lang nat van wordt. Onweer is nog niet uit te sluiten, maar minder waarschijnlijk dan in de afgelopen dagen. In de loop van de avond verdwijnt de buiigheid. De wind neemt ook iets af, maar gaat ‘s nachts niet liggen.

Het kwik in de Zwolse thermometers staat woensdagmorgen rond acht uur ter hoogte van 17 graden. In de middag is het gestegen naar een maximum van ongeveer 22 graden.

In de nacht naar donderdag vallen er gaten tussen de wolkenpartijen en ook donderdag overdag is dat het geval. Dat biedt mooie openingen voor zonneschijn. De zuidwestenwind is nog flink op toeren. Kracht 4 en misschien wordt rond het middaguur in het buitengebied van Zwolle zelfs even kracht 5 aangetikt, een vrij krachtige wind.

Die wind drukt de temperatuur: een maximum van 20 graden. Hij waait weliswaar uit het zuidwesten, maar de aangevoerde lucht is met een grote bocht afkomstig uit het hoge noorden. Donderdag passeert misschien nog een klein buitje, de kans op een geheel droge dag is echter groter.

Vrijdag glijden we de wisselvalligheid weer in. De wind komt uit het westen en draait in het weekend naar het koele noordwesten, zodat we warm zomerweer voorlopig op onze buik kunnen schrijven.

Artikel delen: