Nieuwstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, stapelwolken en zuidwestenwind

Zwolle – Donderdag zijn er mooie stapelwolken te zien boven Zwolle. En ze laten ook nog eens tussenruimte voor zonneschijn. In de ochtend zou er nog een licht buitje tussen kunnen zitten dat enig gespetter veroorzaakt. Het stelt weinig voor en in de middag is het droog.

De wind speelt een duidelijk voelbare rol. Die is matig, soms een dikke kracht 4, uit het zuidwesten. In het buitengebied merk je natuurlijk het meest van de wind, in de binnenstad veel minder. Ondanks de zonneschijn stijgt het kwik niet naar grote hoogte. Met een temperatuur van ongeveer 20 graden moet Zwolle in de middag genoegen nemen. Aan het eind van de middag en begin van de avond verdwijnen de meeste stapelwolken en grijpt de avondzon haar kans. De wind neemt gas terug.

In de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen. In de vroege ochtend komt sluierbewolking op grote hoogte binnendrijven vanuit het zuidwesten. Dat is de voorbode van een storing die uit dezelfde richting op ons af komt. Vrijdagochtend prikt de zon er wel doorheen. Er is dan al kans op een buitje en in de middag en avond kan een stevig exemplaar over Zwolle heen komen. Onweer staat niet op het programma.

In het weekend komt een verse portie buiig ongerief richting Zwolle. Zaterdag wordt het in de ochtend waarschijnlijk al nat. Zondag komt de buiigheid in de middag op gang, mogelijk enthousiast op gang. De wind is matig, kracht 3, en waait uit het zuidwesten. De lucht is oorspronkelijk afkomstig uit polaire regionen. Vandaar dat de temperatuur stokt in de buurt van 20 graden.

Artikel delen: