Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Toenemende bewolking en later buien

Zwolle – Vrijdagochtend neemt de sluierbewolking vanuit het zuidwesten toe. De zon schijnt daar eerst lekker doorheen, maar later trekt ook dikkere bewolking over Zwolle. Dat komt door Evert.

Zo heeft het Britse MetOffice het lagedrukgebiedje genoemd dat vrijdagochtend in Cornwall mogelijk gevaarlijk zware windstoten tot 120 kilometer per uur gaat veroorzaken. Evert trekt in de loop van vrijdag langs de Hollandse Noordzeekust richting het noordoosten. Wij zitten vrijdag aan de windluwe kant van lagedrukgebied Evert. De wind is hier slechts matig, kracht 3, uit zuidelijke richtingen. Minder wind zelfs dan afgelopen dagen. De middagtemperatuur is 23 graden, iets warmer dan donderdag.

De warmere lucht wordt door Evert aangezogen vanuit zuidelijke gebieden. Vrijdag is er een toenemende kans op neerslag. In de ochtend kan al wat lichte regen vallen in onze regio. In de loop van vrijdagmiddag en vooral in de avond en nacht stuurt Evert buien vanuit het zuidwesten onze richting op. De meeste trekken niet precies over Zwolle, maar een enkele doet dat wel en dan is misschien ook een donderklap te horen.

In de nacht naar zaterdag gaan we we hier ook wat van Evert’s wind merken. Die trekt aan naar kracht 4 uit het zuidwesten tot westen. Die wind blijft zaterdag overdag staan en er komen veel wolken opzetten. Daar zitten buien tussen, waar Zwolle niet aan ontkomt. De middagtemperatuur is ongeveer 20 graden.

Zondag worden actievere buien in stelling gebracht. De voorkant van de buienzone arriveert in de regio Zwolle rond het middaguur. Er zit onweer in en het zou niet verbazen als hierom code geel wordt uitgegeven.

Artikel delen: