Achter de Broeren - Foto: Wouter Steenbergen
Achter de Broeren
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Heel aardige augustusdag met weinig wind

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het tamelijk koel in Zwolle. Het kwik is in de nacht gedaald naar een lage waarde van ongeveer 10 graden Celsius. Mistbanken zijn plaatselijk in het buitengebied ontstaan. Ze verdwijnen zodra de ochtendzon een eindje boven de horizon is geklommen.

Zwolle krijgt dinsdag een flinke dosis zonneschijn. Door de opwarming ontwikkelen zich in de loop van de ochtend stapelwolken. Rond het middaguur waarschijnlijk de meeste, die de zon dan ook even dwars kunnen zitten. Uit de wolken valt geen regen. De temperatuur loopt in de stad op naar 22 graden, misschien nog iets hoger. Een prima temperatuur in combinatie met nauwelijks wind vanuit het noordoosten. Laten we dit een heel aardige augustusdag noemen.

Dinsdagavond verdwijnen veel stapelwolken. Woensdag start met zon. En de wind zit in de oosthoek, wat enige temperatuurwinst oplevert: een maximum van 23 graden in de middag. Aan het eind van de middag en begin van de avond ontstaat misschien een bui, met of zonder onweer. Houd het zuidoosten in de gaten, want vanuit die richting komt een eventuele bui.

Het hogedrukgebiedje boven de Noordzee waar we de afgelopen dagen van profiteerden, verkast richting Scandinavië. Vanuit het zuidwesten kruipen fronten en storingen onze kant op. Vanaf donderdag neemt de kans op onweersbuien sterk toe. Vooral vrijdag valt er mogelijk behoorlijk wat regen uit. De wind trekt aan uit zuidwestelijke richting.

Artikel delen: