Steenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig, in de middag en avond kans op een bui

Zwolle – Woensdagochtend is het beste deel van de dag, voor Zwollenaren die de zon willen zien schijnen boven de stad. Na een nacht waarin het kwik naar ongeveer 11 graden is gezakt, stijgt het kwik in de middag naar ongeveer 22 graden.

Er is weinig tot geen wind en ook op grotere hoogte is het rustig. De bewolking neemt in de loop van de ochtend toe. Die komt bij gebrek aan wind niet aandrijven, maar vormt zich boven je hoofd. Eenmaal opgewarmd kan er te midden van de wolken een bui ontstaan. Onzeker is of dat exact boven Zwolle gebeurt of net ergens anders. Donker wordende bewolking is een indicatie dat een bui ophanden is.

Je hebt in dit geval minder aan een buienradar-app, omdat de buien zich spontaan ontwikkelen boven een bepaalde locatie en niet vanaf een afstand op je af koersen. Kortom, woensdagmiddag en in het begin van de avond is er meer bewolking dan in de ochtend. Tussen de wolken kan zich een bui vormen, waarbij het onzeker is of dat in de regio Zwolle gebeurt of elders. Als een bui ergens ontstaat, kan hij op die plek blijven uitregenen.

Na een rustige nacht hangen er donderdagochtend vroeg in het buitengebied van Zwolle mogelijk een paar mistbanken. Donderdag is een laatste dag met zowel aan de grond als op hoogte niet veel wind. Als er een bui ontstaat, dan gebeurt dat waarschijnlijk in de middag of avond. De temperatuur komt een graadje hoger uit: ongeveer 23 graden.

Vrijdag en in het weekend gaat het weer uit een heel ander vaatje tappen. Een krachtig lagedrukgebied arriveert bij Schotland en gaat bij ons voor leven in de weerbrouwerij zorgen. De wind steekt op vanuit het zuiden tot zuidwesten. Op vrijdag en zondag passeren actieve storingen met vooral op vrijdag een plens regen. Er is dan grote kans op stevige buien, waarvoor wellicht code geel uitgegeven wordt vanwege onweer. De maximumtemperatuur is ongeveer 21 graden.

Artikel delen: