Wilhelminasingel - Foto: Wouter Steenbergen
Wilhelminasingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst veel zon, later kans op een stevige bui

Zwolle – Donderdag start met veel zon. Later komen daar stapelwolken bij. Stapelwolken die de neiging hebben om op te zwellen. Het kwik stijgt lekker, naar een waarde van ongeveer 23 graden. Misschien nog iets warmer, zoals woensdag ook gebeurde: ruim 24 graden werd het in het centrum van Zwolle.

Er was woensdag weinig tot geen wind en donderdag is dat ook zo. Op grotere hoogte komt er een tikje meer stroming te staan vanuit zuidelijke richtingen. Daar kan ook een bui vandaan komen in de loop van de middag. Vanaf 15.00 uur is die kans het grootst. Wil je niet verrast worden, houd ’s middags dan de zuidelijke hemel een beetje in de gaten. Als een bui in de namiddag of begin van de avond over de stad trekt, kan het even flink doorregenen. En heel misschien deelt hij ook een donderklap uit.

Kans op een bui is er donderdagavond nog steeds, hoewel de grootste activiteit ten noordoosten van Zwolle wordt berekend. Groningen en Drenthe lijken aan de beurt te komen. In elk geval dooft de buienactiviteit in de loop van de avond en in de nacht overal uit.

Wie een barometer heeft, ziet dat de luchtdruk aan het dalen is. Dat komt doordat een lagedrukgebied vanaf de oceaan bij Ierland aankomt. Een bijbehorende zone met regen bereikt vrijdagochtend de regio Zwolle. In de middag wordt die zone gevolgd door buien. Nat wordt het vrijdag zeker en bewolking heeft de overhand. De wind is ook terug: windkracht 3, eerst uit het zuiden, in de middag draaiend naar het zuidwesten.

In het weekend zien we de zon geregeld, maar het weer is zeer onbetrouwbaar. Zaterdag vooral in de middag en avond. Dan houden we het niet droog en ook zondag is de kans op buien groot. De middagtemperatuur in Zwolle stagneert zondag onder de 20 graden.

Artikel delen: