IJskoude verhalen belicht!

Zwolle – Zaterdagmorgen, klokslag half elf, openden de deuren zich van het 6e Nederlandse IJssculpturenfestival in Park De Weezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg. Dikke trui, handschoenen en een warme jas zijn de ingrediënten voor een bezoek aan dit koude feest. Zo kwamen ook de eerste bezoekers binnen, waarvan het gros bewapend met fotocamera’s, van telefoon tot de meest geavanceerde apparaten. Zeer begrijpelijk! Het is haast een must. Iedere fervente fotograaf mag dit fotofeest niet aan zijn neus voorbij laten gaan.

Vanaf de entree wordt de bezoeker een verhalende bijbelse reis, in chronologische volgorde, aangeboden. Beginnend bij het Paradijs en eindigend bij de Hemelvaart van Jezus. Tussen deze twee onderdelen kan men genieten van nog eens 18 topstukken waaronder een schitterend Laatste Avondmaal en de tien plagen van Egypte. In totaliteit één sprookjesachtige belevenis van sneeuw en ijs.

Voor meer foto’s, zie “Lees verder”

De sneeuw- en ijskunstenaars uit diverse landen van de wereld, waarvan een groot aantal al weer is vertrokken naar Portugal voor een zandsculpturenfestival, hebben in Zwolle in korte tijd een betoverend ijsparadijs geschapen, dat een bezoekje meer dan waard is.

U kunt het festival bezoeken vanaf vandaag tot en met 1 februari 2009. Warme kleding wordt  aangeraden. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de gezellige ‘Winterstube’ opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein of genieten van andere winterse gerechten en drankjes.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen vanaf 4 jaar kost € 22,50. De entreeprijs voor 65-plussers, minder validen met begeleider en deelnemers aan groepen vanaf 20 personen bedraagt € 7,50.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dank je, Hans.
  Ik denk dat ik het kouder heb gehad dan de accu’s. Deze gaven geen krimp en ik liep er na een tijdje met een heerlijk verwrongen bekkie!


  ⚠️ Meld

 2. Heel erg mooi allemaal, ik ga ook, maar nergens staat vermeld van hoe laat tot hoe laat de tent open is. Toch niet zo’n malle vraag vind ik.


  ⚠️ Meld

 3. Opletter.
  In deze periode is het IJssculpturenfestival dagelijks geopend van 10.30 tot 21.00 uur. Op Oudjaarsavond wordt er om 18.00 uur gesloten en op Nieuwjaarsdag zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 21.00 uur. Ook is het Nederlands IJssculpturenfestival tijdens de kerstdagen te bezichtigen en wel van 10.30 tot 21.00 uur.  ⚠️ Meld

 4. Hans, ik ben er even op de fiets heen geweest om te vragen.
  De tijden staan ook niet op hun site vermeld.

  Bedankt in ieder geval voor de moeite.

  Nogmaals de foto’s zijn prachtig!


  ⚠️ Meld

 5. Dank voor al jullie complimenten!
  Ank, alle foto’s zijn gemaakt zonder flits en de camera besloeg pas toen ik weer buiten stond.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.