Tiende hagenpreek A Rocha op landgoed Schellerberg - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Tiende hagenpreek A Rocha op landgoed Schellerberg

Zwolle – De jaarlijkse natuur-hagenpreek op landgoed Schellerberg heeft dit jaar een bijzondere editie. Het is de tiende keer dat de buitenlucht-viering plaatsvindt.

De hagenpreek wordt zondagmiddag 22 augustus georganiseerd door de natuurvrijwilligers van A Rocha Zwolle. Aanvangstijd is 16.00 uur. Alle bezoekers kunnen op zelf meegebrachte stoeltjes of kleedjes een plekje zoeken op het gazon van het landhuis Schellerberg. Normaal gesproken is dit landhuis niet toegankelijk, want het is particulier bezit.

A Rocha Zwolle is een actieve vijwilligersgroep die betrokken is bij het natuurbeheer in de Schellerwaarden langs de IJssel. A Rocha werkt vanuit een christelijke visie op de schepping.

‘Leven vol hoop’ is het thema van de natuur-hagenpreek. Spreker is Embert Messelink, directeur van A Rocha Nederland. Hij wil een bemoedigend en inspirerende boodschap brengen over Bijbelse hoop in een klimaatcrisis.

Aanmelden is niet nodig. Wel wordt iedere bezoeker bij aankomst gevraagd zijn of haar naam en telefoonnummer te noteren en een plekje op het veld te zoeken op anderhalve meter afstand van andere bezoekers. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten of koorts hebt. Kom bij voorkeur wandelend of op de fiets.

Dit jaar wordt er geen picknick gehouden na afloop van de hagenpreek.

De collecte tijdens de hagenpreek is mede bestemd voor het werk van de Zwolse klimaatzendeling Peter Jan de Vries.

Artikel delen: