Eerste ZHTC bierweek buitenfestival in Zwolle

Eerste ZHTC bierweek buitenfestival in Zwolle

Zwolle – Studentenvereniging ZHTC organiseert haar eerste bierweek buitenfestival. Diverse lokale, nationale en internationale bieren worden geschonken in Gerrits Tuin te Zwolle.

Het buitenfestival vindt het derde weekend van september plaats en wordt georganiseerd door de bierweekcommissie van ZHTC. Naast dit buitenfestival organiseren ze onder andere ook het oudste speciaalbierevenement van de Benelux: De bierweek.

Organisator Mark Doldersum: “We zouden februari dit jaar de 45e editie van de bierweek organiseren, maar dit kon door corona enkel in online-verband door gaan. Dat was voor een groot deel van de commissie niet bevredigend, waardoor al snel het idee kwam om een buitenfestival te organiseren. Hiermee willen we deze lustrumeditie op een gepaste manier kunnen houden.”

Met het bierweek buitenfestival heeft ZHTC tevens veiliggesteld dat Zwolse hogeschoolstudenten het nieuwe studiejaar traditiegetrouw in benevelde toestand kunnen aanvangen.

Het bierfestival start donderdag 16 september van 19.00 tot 23.00 uur. Vrijdag en zaterdag is er zowel een middagsessie (van 13.00 tot 18.00 uur) als een avondsessie (van 19.00 tot 23.00 uur). Zondag 19 september vindt het festival plaats van 13.00 tot 19.00 uur.

Locatie bierfestival: Gerrits Tuin, Willemsvaart 21, Zwolle

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.debierweek.nl

Artikel delen: