Walstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenfront in de ochtend, kans op buien in de middag

Zwolle – Vrijdagochtend trekt een front met buiige regen over Zwolle. Rond zeven uur ‘s morgens wordt het nat en het kan flink doorregenen. In de loop van de ochtend is het front gepasseerd.

Natuurlijk is er tijdens de regen veel bewolking, maar achter het front zitten gaten tussen de wolken waar zonnestralen doorheen kunnen glippen. Om teleurstelling te voorkomen: stel je daar aub niet te veel van voor. Na het front is het even gedaan met de regen, maar vanaf het middaguur leeft de buiigheid weer op. De meeste buien hebben het niet op Zwolle voorzien, maar sommige zullen in de middag en/of avond toch over de stad trekken. Onweer is mogelijk.

Er is wind op vrijdag. Hij komt in de ochtend uit het zuiden en in de middag uit het zuidwesten. Kracht 3, een matige wind, na de passage van het front aantrekkend. Misschien wordt windkracht 4 aangetikt. De temperatuur valt vrijdag voelbaar lager uit dan donderdag, toen beide stadsweerstations van Weblog Zwolle ruim 25 graden Celsius meldden. Verrassend warm. Vrijdag halen we onder de wolken en in de buien amper 21 graden.

In het weekend stuurt een lagedrukgebied dat met het centrum bij Schotland rondtolt, buiig weer naar ons toe. Een voordeel van buien is dat ze tijdelijk en plaatselijk zijn. Een compleet verregend weekend is het dus niet. Maar buien van het kaliber code geel zijn mogelijk.

Zaterdag is het in de ochtend waarschijnlijk droog en de zon laat zich zien tussen de wolken. De temperatuur stijgt naar ongeveer 23 graden. De eerste helft van de zaterdag is helemaal niet slecht. De buiigheid komt pas in de middag op gang. Houd rekening met onweer.

Zondag trekt de wind aan naar een dikke kracht 4 uit het zuidwesten. Het weer is al in de ochtend onbetrouwbaar vanwege kans op buien. In de middag gaat dat door. Het kwik komt niet hoger dan 21 graden.

Wie in de nieuwe week op vakantie is in de regio Zwolle, heeft vanaf woensdag zicht op een welverdiende weersverbetering. Het weer wordt stabieler dankzij hogedrukinvloed en de kans op regen is klein. De temperatuur zit in de tweede helft van de week in de lift richting 25 graden.

Artikel delen: