Buitenkant  - Foto: Wouter Steenbergen
Buitenkant
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Vooral ‘s middags kans op een bui, zondag winderig

Zwolle – Zaterdag heeft zon, wolken en buien in de aanbieding. De buien verschijnen in de middag in de regio Zwolle. Voor die tijd vechten zon en wolken het uit boven de stad. Wind is er ook: matig uit het zuidwesten, kracht 3 tot 4.

Het kwik stijgt naar ongeveer 23 graden, wat een prima temperatuur is. De eerste helft van de zaterdag biedt de beste perspectieven voor Zwollenaren die tevens de zon willen zien en het droog willen houden. Dat lukt niet de hele zaterdag. In de middag kan onder invloed van opwarming een bui met onweer tot ontwikkeling komen boven Zwolle. Of vanuit het zuidwesten over de stad heen trekken. Een paar kilometer kan het verschil uitmaken tussen droog weer of een vette onweersbui op je dak.

Ook in de avond en nacht naar zondag is het weer onbetrouwbaar, vanwege aanhoudende kans op een bui. Onweer is ’s nachts minder waarschijnlijk. De temperatuur daalt dan naar een minimum van ongeveer 15 graden.

Zondag liggen de weerkaarten er voor zonneschijn slechter bij dan op zaterdag. Bewolking zit de zon in de ochtend waarschijnlijk behoorlijk dwars. Er kan al een vroege bui opdoemen vanuit het zuidwesten. Een lagedrukgebied bij Schotland zorgt daarvoor. Er circuleren gebieden met bewolking en regen omheen. Onze omgeving blijft niet buiten schot maar de activiteit is ten noordwesten van ons groter dan hier. De zon breekt af en toe door. De avond zou wel eens mooi zonnig kunnen worden, zonder buien.

Zondag valt verder de zuidwestenwind op, die de hele dag met kracht 4 door de stad blaast. In de middag mogelijk even aantrekkend naar kracht 5, ook wel een vrij krachtige wind genoemd. Die kan je op de fiets maar beter mee hebben. De temperatuur stijgt niet verder dan ongeveer 20 graden.

Dat is ook ongeveer de maximumtemperatuur in de eerste helft van de nieuwe week. Maandag en dinsdag leeft ‘s middags de buiigheid weer op. Er is af en toe zon en maandag staat er nog een matige wind, kracht 4, uit het zuidwesten. Dinsdag iets minder wind. Woensdag en donderdag wordt het rustiger en warmer. Vermoedelijk is het op beide dagen droog in Zwolle.

Artikel delen: