Nieuwstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst wat zon, daarna meer bewolking en kans op buien

Zwolle – Maandagmiddag en -avond zijn buien te verwachten in de regio Zwolle. ’s Ochtends is het droog en de zon pakt haar kansen. De wolken zijn nog niet zo dik en laten zonnestralen passeren. In de middag komt vanuit het zuidwesten een dikker pak bewolking over ons heen.

Daar zitten de buien in. Trekt zo’n bui recht over de stad, dan kan de regenkraan wijd opengaan. Tot in de avond is dat mogelijk. In de nacht wordt ten noordwesten van onze regio nog steeds buienactiviteit berekend. Misschien dat een verdwaald exemplaar dan ook hier terechtkomt. De maximumtemperatuur op maandag valt tegen. Het is zelfs de vraag of 20 graden wordt gehaald. Als de zon in de middag lang genoeg door het wolkenpakket heen breekt lukt dat, maar die kans lijkt klein.

De wind op maandag komt vanuit het zuidwesten met kracht 3 tot 4. De meeste wind in de middag en tijdens een bui. In de nacht afnemend, maar windstil wordt het niet. Het kwik daalt naar een minimumwaarde van ongeveer 14 graden.

Dinsdag is het weer onbetrouwbaar. In de ochtend lijken we al kans te maken op een buitje. In de middag wordt die kans groter. Zo’n bui duurt niet lang, de droge periodes zijn veel langer. De zon heeft geen vrij spel, omdat het nogal druk is met wolken boven Zwolle. Maar er is een goede kans dat de wolken in de avond massaal de aftocht blazen. Dat zou een mooie zonsondergang opleveren, aanvang: 21.10 uur.

Na dinsdag verdwijnt de buiigheid eindelijk. Droog en warmer weer staat tot het eind van de week op de weerkaarten. En meer zonneschijn. Inderdaad, terugkeer van vakantieweer, dankzij de komst van een hogedrukgebied. De temperatuur stijgt woensdagmiddag naar 23 graden en de dagen erna krijgen we zomerse warmte van 25 graden of hoger.

Artikel delen: