Doomijn Beukenstraat - Foto: Doomijn
Doomijn Beukenstraat
Foto: Doomijn

Zomerschool Doomijn Kinderopvang voor Zwolse kleuters

Zwolle – Kleuters die tijdens de sluiting van de scholen het afgelopen jaar een mogelijke achterstand hebben opgelopen, kunnen in de laatste twee weken van de zomervakantie terecht op de zomerschool van Doomijn.

Verschillende basisscholen gaven hiervoor kinderen op die deze positieve stimulans voor hun ontwikkeling goed kunnen gebruiken. De pilot wordt gesubsidieerd door de gemeente Zwolle die veel waarde hecht aan de zomerschool en dit daarom ook subsidieert. Deze editie volgt op het succes van de zomerschool voor peuters, die ook dit jaar plaatsvindt.

Het doel van de zomerschool is om kleuters net dat zetje in de rug te geven dat ze nodig hebben om een mogelijke achterstand in hun sociaal emotionele ontwikkeling in te halen en zo een soepele start te maken in het nieuwe schooljaar. Op dinsdag 10, donderdag 12, dinsdag 17 en donderdag 19 augustus van 9.00 tot 15.00 uur staan de pedagogisch medewerkers van Doomijn klaar met een gevarieerd programma rondom het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. De zomerschool wordt gehouden op de opvanglocatie van Doomijn aan de Beukenstraat in Zwolle.

Om het voor de kleuters vooral leuk en laagdrempelig te houden in hun zomervakantie, staat de zomerschool in het teken van spelenderwijs ontdekken. In het aanbod is aandacht voor de taalontwikkeling en motoriek met creatieve en actieve workshops, zoals het maken van een theatervoorstelling.

De kleuters krijgen een gezonde lunch en tussendoortjes naar het voedingsbeleid van Doomijn. Ouders worden voor de start van de zomerschool al betrokken door hen het prentenboek te verstrekken, zodat zij samen met hun kind kunnen leren en ontdekken. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen zijn ouders uitgenodigd voor de theatervoorstelling als afsluiting van de zomerschool.

Artikel delen: