Ittersumerpark - Foto: Hans van Eijsden
Ittersumerpark
Foto: Hans van Eijsden

Het weer: Voorlopig laatste dag met kans op een bui

Zwolle – Dinsdag moet de zon boven Zwolle het hebben van de tussenruimte die de wolken laten vallen. Maandagochtend was dat best veel ruimte. De temperatuur kwam met ruim 21 graden hoger uit dan berekend.

De bewolking dinsdagochtend zou de zon tijdelijk kunnen afschermen en mogelijk valt er ook een vroeg buitje uit. In de middag warmt het een beetje op. Heel optimistisch gaan we voor 22 graden in de stad. Dat is een voedingsbodem voor een iets dikkere bui. In de loop van de middag en begin van de avond is daar kans op. In de loop van de avond verdwijnen de buien evenals de bewolking grotendeels. De avondzon schijnt nog even op Zwolle.

Er is de hele dag niet al te veel wind, kracht 3, uit het zuidwesten tot westen. De nacht verloopt helder, wat een mogelijkheid biedt om de eerste meteoren van de Perseïden-zwerm te zien. De temperatuur is dan gedaald naar ongeveer 14 graden. Het hoogtepunt van deze jaarlijks terugkerende golf van ‘vallende sterren’ wordt in de nacht van donderdag op vrijdag verwacht. In een van de volgende weerberichten komen we nog terug op de Perseïden.

Woensdagochtend is de zon te zien boven de stad. We staan aan het begin van een aantal dagen met droog weer en een stijgende temperatuur. Stabiel weer dat misschien wel tot en met het weekend aanhoudt. Een hemel die wolkeloos blauw blijft is te veel gevraagd, want wolkenveldjes schuiven af en toe over Zwolle. Maar de zon komt vaak door en regenval wordt voorlopig niet verwacht. De wind uit zuidelijk richtingen houdt zich de eerste dagen rustig.

Artikel delen: