Diezerenk - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerenk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig en droog met zon en wolken

Zwolle – Woensdag doet de zon er alles aan om er een mooie augustusdag van te maken. Wolken zijn er zeker boven Zwolle. Maar regen verwachten we daar niet uit.

Dit is het weerbeeld: sluierwolken op grote hoogte, stapelwolkjes en wolkenveldjes op geringere hoogte. Dat alles tegen een blauwe lucht. Het kwik loopt op naar ongeveer 24 graden in de middag. Dit is een ideale temperatuur. Het is rustig met slechts een zwakke wind vanuit het zuidwesten. In de avond en nacht valt de wind geheel weg en kunnen er in het buitengebied hier en daar lage mistbanken ontstaan. Ook wel koeienpotenmist genoemd, omdat koeien er met hun poten in staan terwijl ze er wel overheen kunnen kijken.

In de nacht naar donderdag verdwijnt veel bewolking. Het koelt af naar ongeveer 13 graden. Donderdag wordt het warmer dan woensdag. Een zomerse vakantietemperatuur van 25 graden of nog iets meer. Er zijn sluierwolken, maar lagere bewolking is er vermoedelijk veel minder dan de afgelopen dagen. Het blijft droog. De wind stelt weinig voor uit richtingen rond zuid. Ja, we leven nog onder hogedrukinvloed.

Vrijdag krijgen we iets meer wind vanuit het westen. Het is droog met flink wat zon en een temperatuur rond 24 graden. In het weekend vermoedelijk weer meer bewolking en iets minder warm. Het is nog onzeker of het dan nat wordt in Zwolle.

Artikel delen: