Vuurvogel start jubeljaar met campagne voor kinderen - Foto: Jelle Raap
Foto: Jelle Raap

Vuurvogel start jubeljaar met campagne voor kinderen

Zwolle – Alle jeugdorkesten van de Vuurvogel gaan op dinsdag 24 augustus weer van start. Dit seizoen wordt extra bijzonder omdat de Vuurvogel alweer twintig jaar bestaat.

Om dit vierde lustrum te vieren zijn er dit seizoen meerdere activiteiten, waaronder de concerttournee naar Italië in de zomer van 2022. De Jonge Vuurvogel – het voorbereidend orkest van het Jeugdsymfonieorkest – start het seizoen met de campagne ‘Ben JIJ klaar voor de start?’ Hierbij worden muzikale kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar uitgenodigd om dit schooljaar samen goed te starten.

Omdat ‘muziek verbindt’ is er voor deze gelegenheid gekozen om de Jonge Vuurvogel bij de start open te stellen voor alle kinderen die een strijk-, blaas- of slaginstrument bespelen. Verbinding en saamhorigheid zijn naast speelplezier en kwaliteit de belangrijkste pijlers van het vrolijkste jeugdorkest uit Zwolle.

Na 24 augustus zijn er nog drie dinsdagen gepland om samen muziek te maken. Door middel van vier meespeelrepetities kunnen kinderen tevens vrijblijvend oordelen of de Jonge Vuurvogel bij hen past. Hierna staat het de kinderen vrij om al dan niet te blijven meespelen bij de Jonge Vuurvogel.

De Jonge Vuurvogel is het voorbereidend orkest van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, dat eveneens weer gaat starten op 24 augustus. De jeugdorkesten staan onder leiding van respectievelijk Vincent Pollemans en Albert Dam en gaan dit seizoen hun twintigste levensjaar in. De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in het Meander College in Zwolle. Aanmelden voor de meespeelrepetities via aanmelden@vuurvogeljeugdorkest.nl.

Foto's 2
Vuurvogel start jubeljaar met campagne voor kinderen - Foto: Jelle Raap
Foto: Jelle Raap
Artikel delen: