Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en veel wolken, wel droog

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg hangen er in de omgeving van Zwolle hier en daar mistbanken. Ze lossen snel op. Er is nauwelijks wind, waarna in de loop van de ochtend een matig briesje opsteekt vanuit het westen.

In de middag kan dat een dikke kracht 3 worden, waar vlaggen mooi van gaan wapperen. De zon is vrijdag te zien boven de stad, maar heeft te kampen met velden bewolking op allerlei hoogtes. Rond het middaguur trekt uit het westen een inactief front over Zwolle, wat voor een extra portie bewolking zorgt. De zon komt daar waarschijnlijk niet doorheen. Neerslag wordt uit dat front niet verwacht. In de middag, na passage van het front, komt de zon waarschijnlijk weer beter uit de verf. Het kwik loopt op naar een acceptabele 24 graden.

In de avond en nacht naar zaterdag blijft er wat wind staan. Wie in voorgaande nachten nog steeds geen meteoor van de Perseïden-zwerm heeft gezien, kan deze nacht een laatste poging doen. Het is echter hoogst onzeker of het nu wel lukt, omdat er nogal wat bewolking over onze regio trekt. Misschien zijn er toch voldoende kijkgaten tussen de wolken.

Het weerbeeld op zaterdag lijkt op dat van vrijdag. De zon doet haar best te midden van vele wolken. Het blijft droog bij een temperatuur van zo’n 23 graden. De wind trekt aan tot kracht 3 à 4 vanuit het zuidwesten tot westen.

We zijn in een westelijke stroming terechtgekomen, waarin storingen onze richting op worden getransporteerd. Zondag is er kans op een beetje regen. Na het weekend trekt een actieve storing ten noorden van ons langs, met een aantal koele en wisselvallige dagen tot gevolg. Dinsdag komt wellicht een flinke bak regen en wind onze kant op. Dit houden we in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Artikel delen: