VV Berkum
VV Berkum

Berkum met lege handen bij Rohda

Zwolle – Berkum heeft in de oefenwedstrijd bij eersteklasser Rohda Raalte wat schlemielig met 2-1 het onderspit gedolven. De Zwollenaren kwamen na een onhandige tegengoal snel terug en hadden na rust het merendeel van het balbezit, maar stonden twee minuten voor het slot alsnog met lege handen.

In de openingsfase behoedde Berkum-keeper Huib Veurink zijn club met een knappe actie voor een vroege achterstand, maar even later had hij alsnog het nakijken. Rohda-middenvelder Lars van Schooten zag dat de Zwolse sluitpost ver voor zijn doel stond, haalde van flinke afstand uit en zag de bal in het net ploffen: 1-0.

Geen fout
Berkum richtte zich echter snel weer op want vijf minuten later stuurde Hermen Dam met een uitstekende pass Chris van der Meulen de diepte in. De Zwolse linkerspits bediende vervolgens Roy van der Stouwe, die vrij voor het Raalter doel geen fout maakte en voor de 1-1 zorgde. Martijn Brakke had Berkum nog voor rust aan een voorsprong kunnen helpen maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt.

In het tweede bedrijf was het lange tijd eenrichtingsverkeer naar het Rohda-doel, al moest de na rust in het veld gekomen Berkum-keeper Stue Hendrikse al snel door goed uitkomen handelend optreden bij een uitbraak van de thuisclub. Berkum creëerde daarna mogelijkheden, onder meer door een aantal fraaie passeeracties van aanvaller Serge Nap, maar in de afwerking ontbrak steeds de nodige scherpte.

Onvoldoende ingegrepen
Rohda Raalte kwam in dat stadium weinig meer op de helft van de tegenstander en het leek er dan ook op dat de wedstrijd met een gelijke stand zou eindigen. Twee minuten voor het slot liep dat echter anders af toen er bij een Rohda-aanval onvoldoende werd ingegrepen en Deniz Sahbaz volkomen ongehinderd de 2-1 binnen kon koppen. Dat zorgde voor een kater bij de Zwolse hoofdklasser, die er mede door persoonlijke fouten dus ook in het derde oefenduel bekaaid vanaf kwam.

Aan Berkum, dat ook in Raalte weer de nodige spelers moest missen door blessures en ziekte, de lastige taak om aanstaande dinsdag koelbloediger en doortastender te spelen. De ploeg van trainer Arno Hoekstra komt dan om 20.00 uur in Steenwijk in actie tegen gastheer Olde Veste ’54, in het toernooi om de Steenwijker Toren Cup. De andere deelnemers aan dit ‘vierluik’ zijn Alcides en Buitenpost. Op zaterdag 21 augustus volgt vanaf 16.00 uur de finaleronde van dit toernooi.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Vanavond gaat het om echte duku en is VeeVeeBee op haar best. Ik verwacht dan ook een positief resultaat want hoe meer monnie, hoe beter!


    ⚠️ Meld

  2. Als je ergens verstand van hebt, is het voorspellen van het juiste resultaat vaak niet zo heel ingewikkeld. Zeker als je weet dat het om de knikkers gaat. Dan komt de juiste wedstrijdmentaliteit boven drijven.

    Dan gaat de mannen van vv Berkum nl net zo hard als de mannen van de vrijwillige brandweer van Berkum!!

    0 -2 Winst, Cleanscheet en daarmee de plaats in de finale veilig gesteld. Goed gedaan mannen, tot zaterdag.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.