IJsselbrug - Foto: Wouter Steenbergen
IJsselbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Buien in aantocht plus een stevige wind

Zwolle – Maandagochtend stevenen al vroeg buien op de regio Zwolle af. We hebben kans op een natte ochtendspits. De zon heeft het nakijken, want er schuift te veel bewolking over de stad. Wind is er ook.

‘s Morgens vroeg waait hij nog even uit het zuidwesten, daarna uit het westen en vanaf de middag flink aantrekkend vanuit het noordwesten. Aan het eind van de middag en in de avond staat er een noordwester met een dikke kracht 4. Windvlagen tot circa 60 kilometer per uur. Na de ochtendbuien wordt in het begin van de middag een nieuwe buiengolf boven Zwolle verwacht. De zon wringt zich in de middag tussen de wolken en de buien door.

De temperatuur is maandagmorgen ongeveer 17 graden en daar komt heel weinig bij. Koel weer met een stevige wind. In de loop van de avond trekt een volgend buiengebied vanuit het noordwesten deze richting op. Het heeft het speciaal gemunt op het noordoosten van het land, maar de regio Zwolle kan er een nat schampschot van meekrijgen.

In de nacht naar dinsdag neemt de buiigheid en ook de wind af. Dinsdag hebben we windkracht 3 uit het westen. Het is niet zo onstuimig als maandag. De eerst helft van de dag is het onder een wisselende bewolking overwegend droog. Dinsdagmiddag wordt het vanuit het westen weer nat.

Vanaf woensdag neemt de kans op neerslag sterk af. De dagen verlopen overwegend droog. Zwolle boekt temperatuurwinst vergeleken met de dip op maandag, maar het blijft aan de koele kant. In de tweede helft van de week wijzen de stadsthermometers van Weblog Zwolle met moeite 20 graden aan.

Artikel delen: