Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst nog droog, in de middag kans op regen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is boven Zwolle een flets zonnetje te zien. Het probeert door lagen bewolking heen te komen die steeds dikker worden. Er nadert een front, dat vanaf ongeveer het middaguur lichte en minder lichte regen laat neerdalen op de stad.

De wind is nog steeds van de partij vanuit het westen tot zuidwesten. Wel minder dan op maandag, maar dinsdag toch nog kracht 3 tot 4, een matige wind. Tussen een lagedrukgebied boven Zuid-Scandinavië en een hogedrukgebied bij de Azoren staat op hoogte een krachtige stroming vanuit het noordwesten. Hiermee wordt de neerslag van dinsdagmiddag aangevoerd. Ook in de avond en nacht kan uit het noordwesten nog een bui op Zwolle af racen.

Het is koel voor de tijd van het jaar. Een maximumtemperatuur van ongeveer 18 graden wordt verwacht, net als op maandag. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar ongeveer 15 graden. De wind neemt ’s nachts af naar zwak tot matig, kracht 2 à 3.

Woensdag maken we vooral in de ochtend nog kans op een bui. In de loop van dag wordt de kans op nattigheid steeds kleiner. De zon is vooral in de middag te zien, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De bewolking blijft waarschijnlijk overheersend.

Donderdag en vrijdag is niet te beloven dat het continu droog blijft. Er is kans op een enkel buitje. Het kwik in de Zwolse thermometers zit ‘s middags klem ter hoogte van 20 graden. Tot het weekend, want dan gaat het in de lift naar een zomerse 25 graden.

Artikel delen: