Alive & Kicking! in campus Deltion College

Zwolle – In de nieuwe campus van het Deltion College is op zaterdag 13 om 20.00 uur en zondag 14 december om 21.00 uur, de muziektheatervoorstelling Alive & Kicking! te zien.

Alive & Kicking! is een jongeren muziektheatervoorstelling uitgevoerd door eerstejaars Muziek & Musical studenten van de opleiding artiest van het Deltion College en professionele zangers en een slagwerker van VocaalLAB. De voorstelling is een in nauwe samenwerking met de jongeren ontwikkelde mix van intrigerende zang, spetterende ritmes en onverwachte klankexplosies. De voorstelling gaat over alles wat de studenten raakt en bezighoudt in het dagelijkse leven en is geïnspireerd op wereldthema’s, eigen teksten en liedjes en nieuwsartikelen uit de meest recent verschenen kranten. Actueler kan een voorstelling niet zijn. De toegang is gratis.

In de campus treffen figuren uit verschillende werelden elkaar. We zien wachtende mensen in dikke winterjassen, slapend op koffers. We zien een jongeman in een zwart T-shirt en een blauwe rugzak om zijn schouder, rennend over de brug. De trek op zijn gezicht is verbeten. We zien mensen kletsen, werken, sjouwen. Zijn we in een lobby van een chique hotel? Is het een vertrekhal van een vliegveld in het Verre Oosten? Is het een stadsplein in Zwolle? Daar tussendoor loopt de schoonmaakster, die meer van het leven en deze bizarre wereld blijkt te weten dan we dachten.

VocaalLAB Nederland

VocaalLAB Nederland is een internationale werkplaats voor zangers en componisten. Het ontwikkelt en produceert nieuwe vocale muziek in combinatie met toneel, dans, film, beeldende kunst en andere kunstvormen. Binnen de werkplaats van VocaalLAB werken zangers samen met componisten, vocale masters, dirigenten, regisseurs, acteurs en choreografen.

In haar zesjarig bestaan bouwde VocaalLAB aan een solisten netwerk, waaruit orkesten, theatergezelschappen, festivals en operahuizen geregeld putten. Gelauwerde en beginnende talentvolle componisten schrijven nieuw werk voor VocaalLAB, werken samen met de jonge professionele zangers en doen onderzoek naar de weidse mogelijkheden van de stem.

VocaalLAB produceert jaarlijks voorstellingen en concerten voor binnen- en buitenlandse vooraanstaande podia en festivals. Het komende seizoen zal VocaalLAB o.a. staan op het festival Ultraschall in Berlijn en het Holland festival met Dusapin’s opera “Passion”.

Artikel delen:

Reageer