Veel aanmeldingen Jazz Vocalisten Concours Zwolle

Zwolle – Het Nederlands Jazz Vocalisten Concours (NJVC) wordt sinds 1995 elke twee jaar georganiseerd in Theater Odeon (inmiddels onderdeel van Odeon De Spiegel Theaters) in Zwolle. Het concours heeft zich in de loop de jaren ontwikkeld van een regionaal evenement tot een festival van nationale allure.

Het NJVC leverde bekende winnaars en winnaressen op als Carmen Gomes, Francien van Tuinen, Wouter Hamel en Esra Dalfidan. Al deze musici hebben – mede door het winnen van het NJVC – een  succesvolle muzikale carrières doorgemaakt in binnen- en buitenland. Het blijkt dat dit concours een uitstekende springplank vormt voor jong vocaal jazztalent. De inschrijving voor het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2009 is inmiddels gesloten. Deze week komt de selectiecommissie bij elkaar om de aanmeldingen te beoordelen. Elke kandidaat heeft een digitale drager (CD of DVD) opgestuurd van goede kwaliteit met repertoire dat bestaat uit: een ballad, een medium tempo en een uptempo song. Minimaal een opgenomen song dient een bekende jazz standard te zijn.

De voorselectiecommissie selecteert maximaal 16 deelnemers voor de halve finale. De kandidaten worden beoordeeld door een deskundige jury met professionals uit het veld. Uit de twee halve finales worden maximaal 6 finalisten geselecteerd. Kandidaten krijgen voor de kerst te horen of ze toegelaten zijn voor de halve finale.

Finale in Theater De Spiegel
De finale met maximaal 6 deelnemerszal op zondagmiddag 8 februari 2009 worden gehouden in De Spiegel. Carmen Gomes, winnares van het eerste NJVC in 1995, zal tijdens het juryberaad een optreden verzorgen. Het concours kent een hoofdprijs, een tweede en derde prijs.  De drie winnaars zullen een landelijke tournee maken in het theaterseizoen 2010-2011 langs de belangrijkste muziekpodia en theaters in Nederland, georganiseerd door Stichting Jazz Impuls. Nu al belooft 8 februari een dag te worden waarin nationaal jazzgeschiedenis wordt geschreven!

Meer informatie over het concours en het reserveren van kaarten op www.odeondespiegel.nl en www.jazzvocalisten.nl

Artikel delen: