Zwarte Water - Foto: Wouter Steenbergen
Zwarte Water
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zee aan wolken, maar iets minder koel

Zwolle – Woensdag worstelt de zon met een wolkenzee boven Zwolle. De wolken winnen de worsteling. Ondanks het uitgestrekte wolkenpakket boekt de temperatuur winst. Het kwik bereikt 20, misschien wel 21 graden, wat de afgelopen twee dagen niet lukte.

Uit de wolken is een beetje lichte regen of motregen mogelijk. Het zal niet veel voorstellen en de meeste tijd is het droog in Zwolle. Er staat wind uit richtingen rond west. In de middag toenemend tot matig, kracht 3, in het buitengebied tot kracht 4. In de avond en nacht neemt de wind geleidelijk af. Het wolkendek blijft in de nacht hardnekkig en kan nog enkele spatjes regen loslaten.

Donderdag zijn we niet van de wolken af. Er trekken buitjes over het land en met een beetje pech schuift er een of meer over Zwolle. De luchtdruk is donderdag aan het stijgen. Hopelijk onderdrukt dat de hoeveelheid en dikte van de bewolking al wat. En drukt het de neiging tot neerslag ook. Een middagtemperatuur tegen de 20 graden bij een matige westenwind.

Vrijdag wordt meer zon verwacht, maar een bui zit vooral in de middag nog wel in de pijplijn. Zaterdag warmt het bij weinig wind op naar ongeveer 23 graden, zondag wordt Zwolle boven de 25 graden uitgetild. Warmer weer in het weekend, maar de buiigheid leeft op, vermoedelijk geconcentreerd op de zondag.

Artikel delen: