Thorbeckegracht - Foto: Wouter Steenbergen
Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Dikke bewolking, koel en kans op wat gespetter

Zwolle – Donderdag valt het weer in Zwolle tegen. Net als op woensdag is er veel bewolking. Donderdag is het wolkenpakket zelfs dikker dan woensdag, ondanks dat de luchtdruk aan het stijgen is. De temperatuur komt met ongeveer 18 graden iets lager uit.

Het wolkendek is zo massief dat er spontaan druppeltjes uit kunnen vallen. Het gaat om licht gespetter, geen grote regenhoeveelheden. Dat is de hele dag mogelijk, droogheidsgarantie voor een bepaald dagdeel kan niet worden verstrekt. Het wolkendek bereikt volgens sommige weermodellen een dikte van meer dan een kilometer. Illusies over zonneschijn kan je beter opzij zetten. Mocht de zon toch even doorbreken, dan is dat puur mazzel. De wind is matig uit het westen met kracht 3 tot 4.

In de nacht naar vrijdag en ook vrijdagochtend is er kans op een bui. De bewolking breekt waarschijnlijk wel. Maar vooral in de namiddag loopt de regio Zwolle kans op een serieuzere bui, die een paar liter regenwater per vierkante meter kan achterlaten. Het kwik herstelt vrijdag een beetje van de dip op donderdag. Het wordt rond 21 graden.

Zaterdag gaan we richting 23 graden. Dat is een prettige temperatuur en droog blijft het ook. De wind houdt zijn gemak. Dit is de beste dag van het weekend.

Voor zondag stond op de planning dat het zomers warm zou worden. Intussen zijn diverse weermodellen daar op teruggekomen. De stevige (onweers)buien die later op de dag werden verwacht, zouden wel eens vroeger kunnen arriveren. Dat drukt de temperatuur behoorlijk. Maar misschien valt het allemaal mee. Dat bekijken we in de komende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: