Ambonstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Ambonstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Tussen de wolken schijnt de zon, nog wel kans op buitjes

Zwolle – Vrijdag komt zonneschijn tussen de wolken door. Dat is winst vergeleken met donderdag, toen het wolkendek boven Zwolle de hele dag hermetisch gesloten bleef. Vrijdag in de namiddag en avond krijgt de zon de meeste ruimte.

Voor het zover is, moet ‘s morgens nog wel wat bewolking weggewerkt worden naar het oosten. Onderweg kan er nog wat lichte regen of motregen uit vallen. In de middag kan zich zelfs een buitje ontwikkelen. Maar het weerbeeld is minder somber dan donderdag. De temperatuur helpt mee, want stijgt aan het eind van de middag naar ongeveer 22 graden, wat enkele graden meer is vergeleken met de afgelopen dagen. De wind is matig, kracht 3, uit zuidwest tot west.

In de nacht naar zaterdag gaat de wind liggen. Er is onzekerheid over de hoeveelheid nachtelijke bewolking. Mocht het breed opklaren, wat volgens diverse weermodellen gaat gebeuren, dan kan er zaterdagochtend op uitgebreide schaal mist ontstaan. Die trekt op, een paar uur na zonsopkomst (6.28 uur).

Kijk je zaterdag naar boven, dan zie je waarschijnlijk veel wolken. Maar het is droog en het blijft droog. Tevens warmt het op dankzij een zwakke wind uit het zuidoosten. In de stad zit een puike temperatuur van 24 graden er wel in. Prikt de zon toch door de wolken heen, dan zit Zwolle zo op een zomerse 25 graden.

Zondag is het weerbeeld totaal anders. In de nacht komt er vanuit het zuidwesten veel bewolking opzetten. Deze hoort bij een lagedrukgebiedje dat op ons af koerst. Zondagochtend vroeg kan het al gaan regenen, waarna stevige buien opstomen naar de regio Zwolle, wellicht met onweer. Behalve regen en onweer neemt het lagedrukgebiedje een hele massa bewolking mee. Zon kunnen we wel vergeten zondag.

Maandagochtend trekken de buien geleidelijk weg. Een hogedrukgebied boven Engeland pakt de regie over ons weer. Dinsdag belooft een compleet droge dag te worden met goede vooruitzichten voor de zon. De middagtemperatuur is ongeveer 21 graden.

Artikel delen: