Basketbaltoernooi voor scholen

Zwolle – Woensdag 10 december strijden ruim 200 basisschoolkinderen van elf Zwolse basisscholen om de felbegeerde basketbalprijzen. SportService Zwolle organiseert in samenwerking met Landstede Basketbal dit jaar voor het eerst dit Zwolse schoolsporttoernooi voor basisschoolkinderen. Vorig jaar was de belangstelling vanuit de scholen te weinig om het toernooi door te laten gaan, maar dit jaar is er aan belangstelling geen gebrek.

Vanaf 13.30 uur starten de eerste teams uit de groepen 5/6 en 7/8 van elf Zwolse basisscholen om de strijd aan te gaan voor het schoolbasketbalkampioenschap. Dit jaar is de belangstelling voor het basketbaltoernooi overweldigend. Waar vorig jaar het aantal inschrijvingen te laag was om het toernooi door te laten gaan, liepen dit jaar de inschrijvingen met grote aantallen tegelijk binnen. De organisatie van dit toernooi is hier dan ook erg blij mee, want dit geeft aan dat de basketbalsport het afgelopen jaar meer is gaan leven op de scholen en dus bij de kinderen.

Naast een winnaar met de meeste gewonnen wedstrijden houden de scheidsrechters van Landstede (Basketbal) gedurende de middag de teams ook nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en Landstede Basketbal hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke gedragsregels. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play Prijs.

SportService Zwolle en de schoolsporttoernooien

SportService Zwolle ziet, als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid, de schoolsporttoernooien als uniek middel om kinderen van de basisschool plezier te laten ervaren in sport en bewegen. Uiteraard benut SportService Zwolle de bestaande kennis bij de diverse sportverenigingen bij de organisatie van een schoolsporttoernooi.

De schoolsporttoernooien vormen een onderdeel van het programma van SportService Zwolle, waarbij zowel binnenschools als naschools toegewerkt wordt naar het aankomende schoolsporttoernooi. In de les bewegingsonderwijs en de wijkgerichte sport- en bewegingsactiviteiten wordt gericht een aanbod georganiseerd, zodat de kinderen een goede voorbereiding krijgen op het schoolsporttoernooi. Dit schooljaar staan ook weer handbal, voetbal, tafeltennis en korfbal op de kalender.

Artikel delen: